Στο ραντάρ Γουάτσα τράπεζες, ακίνητα και τουρισμός

Στο ραντάρ Γουάτσα τράπεζες, ακίνητα και τουρισμός

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 16:30 Δημιουργία 28/11/19, 14:40

Ως «πρεσβευτής» για επενδύσεις βρίσκεται στη χώρα μας ο επικεφαλής της Faifax, Πρεμ Γουάτσα, ο οποίος νωρίτερα την Πέμπτη συναντήθηκε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Όπως ανέφερε σε ανάρτηση του στο Twitter ο κ. Μητσοτάκης, «με χαρά διαπίστωσα το ενδιαφέρον του για τις επενδυτικές προοπτικές που ανοίγονται στην Ελλάδα σε πολλούς τομείς, όπως ο χρηματοπιστωτικός κλάδος, η αγορά ακινήτων και οι τουριστικές επενδύσεις».

Οι συνεργάτες του Γουάτσα αναφέρουν πως καθώς τα πράγματα ομαλοποιούνται και η Ελλάδα ξαναμπαίνει στο ραντάρ των επενδυτών, πολλοί ενδιαφερόμενοι κυρίως από Βόρεια Αμερική, μπορούν δυνητικά να «ακολουθήσουν» τον Καναδό μεγαλοεπενδυτή.

Ο ίδιος δε εμφανίζεται πρόθυμος να αναλάβει αυτόν τον ρόλο καθώς έχει ένα εκτεταμένο δίκτυο επαφών στην επενδυτική κοινότητα τόσο στον Καναδά, όσο και στις ΗΠΑ και μπορεί να εισαγάγει ελληνικές επενδύσεις αξίας στους πολλούς ενδιαφερόμενους.

Συνέχεια στις συναντήσεις, ο Γουάτσα συναντά τον διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα, τον πρόεδρο της Συνομοσπονδίας Ελληνικών Βιομηχανιών και Επιχειρήσεων ΣΕΒ, Θοδωρή Φέσσα και τον πρόεδρο του ΣΕΤΕ Γιάννη Ρέτσο, προκειμένου να συζητήσουν και να διαμορφώσουν μια ευρεία εικόνα των ευκαιριών που υπάρχουν στην Ελλάδα, ώστε να είναι σε θέση να παρουσιάσει τις ευκαιρίες αυτές στους συνομιλητές του.

Είναι πιθανό δε, σύμφωνα με πληροφορίες, σε επόμενη επίσκεψή του στην Ελλάδα ο κος Watsa φέρνει μαζί μια ομάδα επενδυτών που έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για επενδύσεις στη χώρα.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, θα ενημερωθεί για τις επιδόσεις της Eurolife, και της Eurobank, ειδικά για τη συμφωνία της τελευταίας σχετικά με τη διαχείριση του χρηματοδοτικού σχεδίου για το εμβληματικό πρόγραμμα του Ελληνικού.

Αν σου άρεσε κάνε