Αυτές είναι οι τρεις παρεμβάσεις για διεύρυνση της φορολογικής βάσης

Αυτές είναι οι τρεις παρεμβάσεις για διεύρυνση της φορολογικής βάσης

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 12:29 Δημιουργία 29/11/19, 12:22

Τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης μέσω και της αναπροσαρμογής των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομικών.

Ειδικότερα, μιλώντας στην Επιτροπή της Βουλής, όπου συζητείται το φορολογικό νομοσχέδιο, ο Χρήστος Σταϊκούρας επεσήμανε πως όσον αφορά στην διεύρυνση της φορολογικής βάσης η κυβέρνηση δεν ακολουθεί το οικονομικό μοντέλο του ΣΥΡΙΖΑ, που μείωσε το αφορολόγητο.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τον ΥΠΟΙΚ, η διεύρυνση της φορολογικής βάσης θα γίνει με τρεις τρόπους:

-Τις ηλεκτρονικές συναλλαγές.

-Τις αντικειμενικές αξίες και τη συνολική ακίνητη περιουσία. Στόχος είναι μέχρι το Μάιο να έχει ολοκληρωθεί το σχέδιο, ώστε περισσότερες από 3.000 νέες ζώνες αντικειμενικών αξιών να προστεθούν στις περίπου 10.000 υπάρχουσες (για τις εντός σχεδίου περιοχές). Παράλληλα, αναπροσαρμογή θα υπάρξει και για τις εκτός σχεδίου περιοχές.

-Τον εντοπισμό όσων δεν πληρώνουν με στόχευση στις μισθώσεις airbnb

Μάλιστα, ο κ. Σταϊκούρας προανήγγειλε πρόσθετα μέτρα στήριξης των πολύτεκνων οικογενειών, σημειώνοντας πως η κυβέρνηση στηρίζει τις ευάλωτες ομάδες.

«Το φορολογικό νομοσχέδιο αυξάνει το αφορολόγητο για τις οικογένειες. Θα διαπιστώσετε επιπρόσθετες πράξεις το επόμενο διάστημα», επεσήμανε.

Αν σου άρεσε κάνε