Σουρνάρας για κόκκινα δάνεια: Μένουν άλλα 40 δισ. - Εργαζόμαστε και για άλλες συστημικές λύσεις

Σουρνάρας για κόκκινα δάνεια: Μένουν άλλα 40 δισ. - Εργαζόμαστε και για άλλες συστημικές λύσεις

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 16:27 Δημιουργία 03/12/19, 16:11

Το μήνυμα πως «ο Ηρακλής δεν αρκεί» επανέλαβε από το βήμα του Συνεδρίου του Ελληνο-Αμερικανικού Επιμελητηρίου ο διοικητής της ΤτΕ, Γιάννης Στουρνάρας.

Όπως είπε ο ίδιος, το σχέδιο «Ηρακλής» αποτελεί μια σημαντική συστημική λύση προς την κατεύθυνση μείωσης των μη εξυπηρετούμενων δανείων. Το θέμα όμως δεν τελειώνει εδώ, καθώς με το συγκεκριμένο Σχέδιο διευθετούνται δάνεια περίπου 30 δισ. ευρώ από τα 75 δισ. ευρώ συνολικά. Παραμένουν άλλα 40 δισ. ευρώ.

Στο πλαίσιο αυτό, η Τράπεζα της Ελλάδος εργάζεται και για άλλες συστημικές λύσεις, που θα εξετάζουν και το ζήτημα της αναβαλλόμενης φορολογίας των τραπεζών, που βοήθησε στην εποχή της κρίσης και σήμερα εμποδίζει την προσέλκυση ιδιωτών επενδυτών ανέφερε ο κεντρικός τραπεζίτης.

Αναφερόμενος γενικότερα στην οικονομική κατάσταση, ο κ. Στουρνάρας είπε ότι τώρα ατενίζουμε το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία, επισημαίνοντας όμως ότι δεν πρέπει να υποτιμάμε τα προβλήματα που έχει αφήσει η κρίση. Τόνισε ότι οι μεταρρυθμίσεις είναι εκείνες που θα μας οδηγήσουν σε υψηλότερη οικονομική ανάπτυξη και κοινωνική ευημερία.

Αν σου άρεσε κάνε