Νέο μήνυμα Πάιατ για ενίσχυση τη συνεργασίας Ελλάδας - ΗΠΑ στα ενεργειακά

Νέο μήνυμα Πάιατ για ενίσχυση τη συνεργασίας Ελλάδας - ΗΠΑ στα ενεργειακά

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Δημιουργία 06/12/19, 19:10

Μήνυμα πως Ελλάδα και ΗΠΑ «εργάζονται για να αναπτύξουν την κυκλική οικονομία, όπου ο στόχος είναι να ελαχιστοποιηθούν τα απόβλητα μεγιστοποιώντας την ανακύκλωση και την επαναχρησιμοποίηση υλικών», έστειλε ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ κατά την τελετή εγακινίων της «Μονάδας Παραγωγής Μηχανημάτων Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης στην Ελλάδα».

Όπως τόνισε «αυτή είναι η 1η πρώτη μονάδα παραγωγής της Envipco εκτός των συνόρων των ΗΠΑ. Τα αυτόματα μηχανήματα ανακύκλωσης της Envipco θα βοηθήσουν στην παροχή κινήτρων για την ανακύκλωση και την εφαρμογή των βέλτιστων πρακτικών. Τα μηχανήματα ανταποδοτικής ανακύκλωσης διευκολύνουν τους πολίτες να λαμβάνει αντίτιμο για τις επιστρεφόμενες πλαστικές, μεταλλικές και γυάλινες συσκευασίες».

«Τα σημερινά εγκαίνια υπογραμμίζουν τη δύναμη της εμπορικής και επενδυτικής σχέσης ΗΠΑ-Ελλάδας, θέμα που ελπίζω ότι θα είναι κεντρικό όταν ο Πρωθυπουργός Μητσοτάκης ταξιδεύσει στην Ουάσινγκτον τον επόμενο μήνα για να συναντηθεί με τον Πρόεδρο Τράμπ στον Λευκό Οίκο και να συναντηθεί με τις επιχειρήσεις μας και τους αντιπροσώπους μας στο Κογκρέσο», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον ίδιο «εμείς στην Πρεσβεία προσβλέπουμε στο να συνεργαστούμε με την Ελλάδα για τις πρωτοβουλίες για την αειφορία και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Ανυπομονώ να δω περισσότερα από αυτά τα μηχανήματα της Envipco σε όλη τη χώρα και προσβλέπουμε στην πρωτοκαθεδρία της Ελλάδας στην εξαγωγή αυτών των τεχνολογιών και βέλτιστων πρακτικών στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων».

Αν σου άρεσε κάνε