Δικαστική «βόμβα» για AirBnB - Στην πολυκατοικία τα «κλειδιά»

Δικαστική «βόμβα» για AirBnB - Στην πολυκατοικία τα «κλειδιά»

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 10:46 Δημιουργία 09/12/19, 09:46

Πρωτοδικείο απαγορεύει την ενοικίαση διαμερίσματος μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας έπειτα από προσφυγή ενοίκων της ίδιας πολυκατοικίας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα Νέα, το Μονομελές Πρωτοδικείο Ναυπλίου με την απόφασή του ανοίγει το δρόμο για μαζικές αγωγές από ιδιοκτήτες ακινήτων που αντιδρούν για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις.

Συγκεκριμένα, αποδέχτηκε την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων των υπόλοιπων ιδιοκτητών διαμερισμάτων της πολυκατοικίας και καλεί την ιδιοκτήτρια που μισθώνει το σπίτι της μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας βραχυχρόνιας μίσθωσης "να μην επαναλάβει στο μέλλον την επαγγελματική χρήση ως τουριστικού καταλύματος και να περιοριστεί στη χρήση αυτής ως κατοικίας.

Επίσης, απειλεί εις βάρος της "προσωπική κράτηση ενός μηνός και χρηματική ποινή 1.000 ευρώ για κάθε παράβαση.

Το δικαστήριο μεταξύ άλλων έκρινε ότι παραβιάστηκε ο Κανονισμός της πολυκατοικίας καθώς η ιδιοκτήτρια χρησιμοποίησε το διαμέρισμά της "με σκοπό διαφορετικό από αυτόν της κατοικίας, συγκεκριμένα ως τουριστικό κατάλυμα, που προσιδιάζει στην έννοια του ξενοδοχείου, αφού φιλοξενεί σε αυτό άγνωστο αριθμό ατόμων που εναλλάσσονται σε τακτικά χρονικά διαστήματα ολίγων ημερών".

Αν σου άρεσε κάνε