«Τυράκι» της κυβέρνησης για επαναφορά του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά

«Τυράκι» της κυβέρνησης για επαναφορά του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 14:48 Δημιουργία 10/12/19, 14:45

Στις κινήσεις της κυβέρνησης για το ενδεχόμενο επαναφοράς το μειωμένου ΦΠΑ στη νησιά αναφέρθηκε την Τρίτη ο υφυπουργός Τουρισμού, Μάνος Κόνσολας, μετά από τη συνάντηση που είχε με την ΕΣΕΕ.

Ο κ. Κόνσολας σημείωσε πως «δεν είναι χαμένη υπόθεση, η κυβέρνηση εργάζεται για το θέμα στα διεθνή fora», ενώ οι εκπρόσωποι του εμπορικού κόσμου πρότειναν σειρά μέτρων στην κατεύθυνση της συνολικής αναβάθμισης του τουριστικού προϊόντος, επ' ωφελεία και των μικρομεσαίων εμπορικών επιχειρήσεων και των τοπικών κοινωνιών.

Σε αυτά περιλαμβάνονται η προώθηση-διαφήμιση των τοπικών προϊόντων με την προσθήκη του «shopping» στην εμπειρία των επισκεπτών, η στήριξη του θεσμού των Ανοικτών Κέντρων Εμπορίου, ο εκσυγχρονισμός των υποδομών υποδοχής των τουριστών και του δικτύου μεταφορών σε όλη τη χώρα, η εκμετάλλευση των δυνατοτήτων της κρουαζιέρας για την εμπορική αγορά στον Πειραιά και σε άλλα λιμάνια της χώρας, κά.

Ο κ. Κόνσολας αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες του υπουργείου, που αποσκοπούν στην ενίσχυση του κύκλου εργασιών στην αγορά και την ενδυνάμωση της εικόνας του ελληνικού τουρισμού, με προώθηση των θεματικών μορφών τουρισμού και τους 12 μήνες του χρόνου, καμπάνια του υπουργείου Τουρισμού προς τους επισκέπτες της κρουαζιέρας εστιασμένη στα τοπικά ελληνικά προϊόντα, διαμόρφωση νέας πολιτικής για τα τουριστικά επαγγέλματα με στόχο την ενίσχυση παραδοσιακών κλάδων, όπως η αργυροχρυσοχοΐα, κά.

Αν σου άρεσε κάνε