Εύσημα της Λαγκάρντ για την Ελλάδα - «Έχω εντυπωσιαστεί»

Εύσημα της Λαγκάρντ για την Ελλάδα - «Έχω εντυπωσιαστεί»

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 17:13 Δημιουργία 12/12/19, 16:33

Το εγκώμιο της ελληνικής οικονομίας έπλεξε την Πέμπτη η νέα διοικήτρια της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Κριστίν Λαγκάρντ, σε μια αποστροφή του λόγου της κατά τη διάρκεια της πρώτης συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στη Φρανκφούρτη ως επικεφαλής της ΕΚΤ.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, η Γαλλίδα αξιωματούχος ανέφερε «θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στην Ελλάδα. Είμαι πολύ ικανοποιημένη από την πρόοδο και τα αποτελέσματα της ελληνικής οικονομίας. Είναι εντυπωσιακό» όπως συμπλήρωσε η ίδια.

Σε πρόσθετη ερώτηση για το πότε θα μπει η χώρα στο QE απέφυγε να αφήσει το όποιο παράθυρο για παράκαμψη των κανόνων. «Τα προγράμματα όπως το QE έχουν συγκεκριμένες προϋποθέσεις και έτσι όταν η χώρα καλύψει τα κριτήρια αυτόματα θα ενταχθεί. Εως τότε πρέπει να σεβαστούμε τα κριτήρια και να παίξουμε με βάση τους κανόνες» ξεκαθάρισε.

Όσο για τους στόχους των πρωτογενών πλεονασμάτων, αρκέστηκε να σχολιάσει πως «έχει άποψη», αλλά «δεν πρόκειται να την επαναλάβει».

Να θυμίσουμε ότι στο παρελθόν από τη θέση της Γενικής Διευθύντριας του ΔΝΤ, αλλά και λίγο μετά την αποχώρησή της από το Ταμείο είχε χαρακτηρίσει υπερβολικό το στόχο του 3,5% του ΑΕΠ, επισημαίνοντας πως λειτουργεί ως βαρίδι για την ανάπτυξη.

Αν σου άρεσε κάνε