Υπεγράφη η ΚΥΑ για το κοινωνικό μέρισμα, ύψους 450 εκατ. ευρώ

Υπεγράφη η ΚΥΑ για το κοινωνικό μέρισμα, ύψους 450 εκατ. ευρώ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 17:19 Δημιουργία 12/12/19, 17:18

Συνολικού ύψους 450 εκατ. ευρώ θα είναι το κοινωνικό μέρισμα που θα μοιραστεί μεταξύ των αδύναμα κοινωνικών ομάδων το 2019, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της κυβέρνησης ΝΔ με την οποία γνωστοποιείται η υπογραφή της σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης.

Σε δήλωση του, ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας αναφέρει πως πρόκειται για «ενίσχυση που προέκυψε εξαιτίας της υπεραπόδοσης της ελληνικής οικονομίας τους τελευταίους μήνες του 2019, παρά το γεγονός ότι η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ μοίρασε το κοινωνικό μέρισμα που τα προηγούμενα χρόνια διανέμονταν στο τέλος του έτους, τον μήνα Μάιο, για προεκλογικούς και μόνο λόγους.

Όπως, άλλωστε, υποστήριξε και ο πρώην Υπουργός Οικονομικών κ. Τσακαλώτος στη Βουλή, στις 6 Δεκεμβρίου 2019, στόχος ήταν η Κυβέρνησή του "να μειώσει το μέρισμα", χορηγώντας – δήθεν – "13η σύνταξη".

Η έκτακτη ενίσχυση παρέχεται στα άτομα με αναπηρία χωρίς ηλικιακά όρια, σε βραχυχρόνια και μακροχρόνια ανέργους, σε πολύτεκνες οικογένειες με τέσσερα εξαρτώμενα τέκνα και άνω, με συγκεκριμένα κριτήρια ένταξης και προϋποθέσεις.

Η κυβέρνηση της ΝΔ αποδεικνύει, μέσα από τη μείωση του ΕΝΦΙΑ, την εμπροσθοβαρή χορήγηση επιδόματος θέρμανσης και τη διανομή της έκτακτης ενίσχυσης, συνολικού ύψους 450 εκατ. ευρώ, ότι δίνει ιδιαίτερη σημασία στα ευαίσθητα και χαμηλού εισοδήματος νοικοκυριά, ενισχύοντας έτσι έμπρακτα την κοινωνική συνοχή».

Αν σου άρεσε κάνε