Έως και 196 ευρώ το μήνα οι αυξήσεις στις επικουρικές

Έως και 196 ευρώ το μήνα οι αυξήσεις στις επικουρικές

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Δημιουργία 15/12/19, 19:38

Έως και τα 196,10 ευρώ τον μήνα θα φτάνουν οι αυξήσεις των επικουρικών συντάξεων, που θα προβλέπονται στο νέο Ασφαλιστικό, δήλωσε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννης Βρούτσης.

Ο κ. Βρούτσης, με συνέντευξή του στο «Εθνος της Κυριακής», ανέφερε πως οι αυξήσεις στις επικουρικές θα ξεκινούν με ποσά έως 5 ευρώ για το 5% των χαμηλότερων επικουρικών και θα φτάνουν έως 196,10 ευρώ για το 5% των υψηλότερων επικουρικών, ενώ η μεσοσταθμική αύξηση θα είναι 99,57 ευρώ.

«Προχωράμε στην αποκατάσταση των επικουρικών συντάξεων, στις περιπτώσεις που το άθροισμα επικουρικής-κύριας υπερέβαινε το ποσό των 1.300 ευρώ, οι οποίες περικόπηκαν το 2016, γεγονός που αφορά εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχους» τόνισε ο κ. Βρούτσης.

Την ίδια στιγμή, ο υπουργός Εργασίας αποκαλύπτει πως μέχρι τέλος Ιανουαρίου το Ασφαλιστικό θα έχει ψηφιστεί, ενώ η επιστροφή των αναδρομικών που οφείλονται σε κύριες και επικουρικές συντάξεις για την περίοδο από 4 Οκτωβρίου 2019 και εφεξής θα γίνει «ταυτόχρονα και ενιαία σχεδόν αμέσως μετά την ψήφιση του νόμου, αφού προηγηθούν οι απαραίτητοι επανυπολογισμοί των συντάξεων».

«Η επιδίωξη της κυβέρνησης και του υπουργείου είναι η επικείμενη ασφαλιστική μεταρρύθμιση να διαμορφώσει ασφαλιστική συνείδηση στο σύνολο της κοινωνίας και παράλληλα όλοι οι εργαζόμενοι να ανακτήσουν την εμπιστοσύνη τους στη δημόσια κοινωνική ασφάλιση, να αισθάνονται ασφάλεια και να επιδιώκουν τη συμμετοχή τους σε αυτό, γιατί θα έχουν ισχυρό κίνητρο στο τέλος του εργασιακού τους βίου να ανταμειφθούν με αξιοπρεπή σύνταξη, ανάλογη των εισφορών τους» επισημαίνει ο κ. Βρούτσης.

Αν σου άρεσε κάνε