Σύμμαχο για μικρότερα πλεονάσματα αναζητεί ο Μητσοτάκης στο πρόσωπο της Λαγκάρντ

Σύμμαχο για μικρότερα πλεονάσματα αναζητεί ο Μητσοτάκης στο πρόσωπο της Λαγκάρντ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 09:28 Δημιουργία 17/12/19, 09:00

Στη Φρανκφούρτη βρίσκεται σήμερα, Τρίτη ο πρωθυπουργός για το δείπνο προς τιμήν του Μπερνουά Κερέ, ο οποίος αποχωρεί από το ΔΣ της ΕΚΤ.

Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο μόνος πολιτικός, που έχει προσκληθεί, καθώς διατηρεί προσωπική σχέση με τον Κερέ.

Στο πλαίσιο του δείπνου, ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με την Κριστίν Λαγκάρντ, για πρώτη φορά από τότε που η «Σιδηρά Κυρία» ανέλαβε τα ηνία της ΕΚΤ.

Στο επίκεντρο αυτού του κρίσιμου τετ-α-τετ θα βρεθεί σαφώς το καυτό ζήτημα της μείωσης των πλεονασμάτων, το οποίο προωθεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη και την ίδια ώρα στο οποίο συναινεί η κυρία Λαγκάρντ.

Παράλληλα, επί τάπητος θα πέσει η πορεία της ελληνικής οικονομίας, καθώς και ο προϋπολογισμός του 2020, που ψηφίζεται την Τετάρτη στη Βουλή.

Επισημαίνεται πως η κυρία Λαγκάρντ πρόσφατα όταν ρωτήθηκε για την πορεία της Ελλάδας, δήλωσε ότι «είναι μεγάλη ιστορία για μένα προσωπικά, με άλλες ιδιότητες και είμαι πραγματικά ενθουσιασμένη όταν βλέπω την πρόοδο, την ανάκαμψη, όταν βλέπω τα αποτελέσματα. Θα ήθελα να συγχαρώ την Ελλάδα».

Ουσιαστικά, ο πρωθυπουργός επιδιώκει στο πρόσωπο της νέας επικεφαλής της ΕΚΤ να βρει σύμμαχο για μικρότερα πλεονάσματα, καθώς η ίδια από τη θέση της ηγεσίας του ΔΝΤ είχε ταχθεί υπέρ του στόχου αυτού της ελληνικής κυβέρνησης.

Ο κ. Μητσοτάκης ευελπιστεί ότι η κυρία Λαγκάρντ θα υιοθετήσει τις ίδιες θέσεις και ως επικεφαλής της Ευρωτράπεζας.

Στη συνέχεια του τετ α τετ Μητσοτάκη – Λαγκάρντ, θα υπάρξει και ευρύτερη συνάντηση, όπου θα πάρουν μέρος ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννης Στουρνάρας.

Αν σου άρεσε κάνε