«Παράθυρο» σε νέα θετικά μέτρα ανοίγει η κυβέρνηση

«Παράθυρο» σε νέα θετικά μέτρα ανοίγει η κυβέρνηση

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 14:27 Δημιουργία 17/12/19, 14:22

Στην παρέμβαση του πρωθυπουργού στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2020 από το βήμα της Βουλής είναι στραμμένοι οι προβολείς.

Νωρίτερα την Τρίτη, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον Στέλιο Πέτσα, ο ίδιος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ανακοίνωσης νέων θετικών μέτρων από τον Κυριάκο την Τετάρτη.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, ο πρώτος προϋπολογισμός του «γαλάζιου» σηματοδοτεί την επιστροφή της χώρας στο μέλλον.

«Αποτυπώνει την αναπτυξιακή κατεύθυνση. Δεν επιβάλλει πρόσθετα μέτρα. Μειώνει τα βάρη σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Αποδεικνύει ότι όσα είπαμε τα κάναμε», σημείωσε ο κ. Πέτσας.

Όσον αφορά τα ελληνοτουρκικά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διεμήνυσε ότι η κυβέρνηση δεν φοβάται θερμό επεισόδιο.

«Είμαστε προετοιμασμένοι για το οτιδήποτε. Με γνώμονα την προστασία των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων», ανέφερε, ενώ ερωτηθείς για το ενδεχόμενο προσφυγής στη Χάγη, σημείωσε ότι η κυβέρνηση διατηρεί την πρωτοβουλία των κινήσεων, για να πράξει αυτό που θα χρειαστεί σε χρόνο που θα επιλέξει.

«Έχουμε το δίκιο με το μέρος μας», είπε και επεσήμανε πως δεν υπάρχει κανένα σχέδιο που να επεξεργάζεται η κυβέρνηση αναφορικά με την αύξηση της στρατιωτικής θητείας.

Αν σου άρεσε κάνε