Νέα δέσμευση Μητσοτάκη για επενδυτικά κίνητρα στις επιχειρήσεις

Νέα δέσμευση Μητσοτάκη για επενδυτικά κίνητρα στις επιχειρήσεις

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 19:15 Δημιουργία 19/12/19, 18:56

Τη βούληση του ίδιου και της κυβέρνησης να παράσχει κίνητρα για περισσότερες και μεγαλύτερες επενδύσεις από τις επιχειρήσεις τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης το απόγευμα της Πέμπτης κατά την ομιλία του σε ημερίδα του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών για την «4η Βιομηχανική Επανάσταση».

«Σήμερα έχουμε ένα μεγάλο πλεονέκτημα σε σχέση με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Σταθερή κυβέρνηση, που έχει έρθει για να υλοποιήσει το πρόγραμμά της. Κι αυτό είναι κάτι που θα αξιοποιήσουμε πλήρως. Αυτή είναι η εντολή που πήραμε. Για μια καθαρή τετραετία», τόνισε αρχικά ο κ. Μητσοτάκης.

Kαι συνέχισε: Η πλειοψηφία του κόσμου σήμερα αντιλαμβάνεται ότι οι μειώσεις των φορών τονώνουν την επιχειρηματικότητα. Βοηθούμε στη ρευστότητα με το πρόγραμμα Ηρακλής - Υπάρχουν και υποχρεώσεις των επιχειρήσεων να προσαρμοστούν στη νέα πραγματικότητα. Αυτό σημαίνει μέγεθος.

«Η παρουσία των υπουργών εδώ σηματοδοτεί την απόφαση της κυβέρνησής μας να στηρίξει τη νέα βιομηχανική επανάσταση. Δεν έχουμε καμιά πρόθεση να πατήσουμε φρένο στις μεταρρυθμίσεις. Όσο μπορούμε πιο γρήγορα θα πάμε κι όχι πιο αργά», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Με αφορμή την πρόσφατη στάση εργασίας στο μετρό είπε: «Προστατεύουμε το δικαίωμα στην απεργία στην κινητοποίηση αλλά δεν μπορεί οι λίγοι να ταλαιπωρούν τους πολλούς. Και θα το κάνουμε πράξη αυτό. Αυτό δεν ήταν αυτονόητο πριν μερικά χρόνια».

Αν σου άρεσε κάνε