Ευρωζώνη: Σε υψηλά δύο εβδομάδων οι αποδόσεις των ομολόγων

Ευρωζώνη: Σε υψηλά δύο εβδομάδων οι αποδόσεις των ομολόγων

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 10:43 Δημιουργία 14/01/20, 10:40

Σε υψηλά σχεδόν δύο εβδομάδων κινήθηκαν οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων της Ευρωζώνης, καθώς η υπογραφή της εμπορικής συμφωνίας ΗΠΑ-Κίνας αλλά και το νέο «κύμα» ομολογιακών εκδόσεων περιορίζουν την όρεξη των επενδυτών για κρατικό χρέος.

Την Τετάρτη αναμένεται να πέσουν οι υπογραφές στην πρώτη φάση της εμπορικής συμφωνίας μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών και οι ενδείξεις καλής θέλησης και από τις δύο πλευρές έχουν ενισχύσει το κλίμα αισιοδοξίας στις διεθνείς αγορές.

Το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ ανακοίνωσε χθες ότι απομακρύνει την Κίνα από τη λίστα των χωρών που θεωρείται ότι χειραγωγούν το εθνικό τους νόμισμα, ενώ από τα στοιχεία για το εμπορικό ισοζύγιο της Κίνας προκύπτει ότι το Πεκίνο έχει αυξήσει τις εισαγωγές αμερικανικών αγαθών.

Η απόδοση του γερμανικού 10ετούς ήταν σταθερή, στο -0,19%, στα υψηλότερα επίπεδα δύο εβδομάδων. Η απόδοση του διετούς γερμανικού ομολόγου άγγιξε υψηλά εννέα μηνών, στο -0,568%. Κοντά σε υψηλά δύο εβδομάδων και οι αποδόσεις γαλλικών και ολλανδικών ομολόγων 10ετούς διάρκειας. Σταθερή, στο 1,37% η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου.

Και γι' αυτή την εβδομάδα αναμένεται υψηλή προσφορά ομολογιακών εκδόσεων, γεγονός που πιέζει προς τα πάνω τις αποδόσεις. Η Ιταλία έχει προγραμματίσει για σήμερα δημοπρασίες τριετών, επταετών και 20ετών ομολόγων, ενώ η Ισπανία αναμένεται να προχωρήσει σε κοινοπρακτική έκδοση του νέου 10ετούς ομολόγου.

Αν σου άρεσε κάνε