«Μάρτιο» δείχνει το ΥΠΟΙΚ για φοροελαφρύνσεις

«Μάρτιο» δείχνει το ΥΠΟΙΚ για φοροελαφρύνσεις

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 14:41 Δημιουργία 24/01/20, 14:19

Την ικανοποίησή τους για την πορεία των συζητήσεων της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των θεσμών, στο πλαίσιο της 5ης μεταμνημονιακής αξιολόγησης, εκφράζουν την Παρασκευή κύκλοι του ΥΠΟΙΚ, ενώ ολοκληρώθηκαν οι διαβουλεύσεις των δύο πλευρών.

Ειδικότερα, σε σχετικό non paper, οι συνεργάτες του Χρήστου Σταικούρα αναφέρουν πως το Εurogroup του Μαρτίου αποτελεί τον πρώτο κρίσιμο σταθμό για τη λήψη αποφάσεων που σχετίζονται με τη διεύρυνση του δημοσιονομικού χώρου, όπως τον έθεσε ο υπουργός Οικονομικών.

Ο ορίζοντας στο μέτωπο των πλεονασμάτων θα πρέπει να έχει ξεκαθαρίσει πλήρως πριν τον Οκτώβριο, όταν το υπουργείο Οικονομικών θα καταθέσει το προσχέδιο προϋπολογισμού του 2021.

Ο κύκλος επαφών ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους επικεφαλής των θεσμών στο πλαίσιο της πέμπτης αξιολόγησης ολοκληρώθηκε σήμερα στην Αθήνα με τις εκτιμήσεις αρμοδίων κυβερνητικών στελεχών να μεταφέρουν την αίσθηση ότι «πήγε καλά». Αργότερα σήμερα αναμένεται η έκδοση σχετικής ανακοίνωσης από τους θεσμούς.

Στο τραπέζι βρέθηκαν όλα τα ανοιχτά ζητήματα που σχετίζονται με την αξιολόγηση από τις αλλαγές στο πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας και το χρονοδιάγραμμα εξόφλησης των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του δημοσίου έως τις κρατικές εγγυήσεις στις τράπεζες, τις αποκρατικοποιήσεις και το ασφαλιστικό.

Για το νέο ασφαλιστικό, που παρουσιάστηκε χθες από την κυβέρνηση, οι δανειστές εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για το σχέδιο του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση.

Αν σου άρεσε κάνε