Αύριο ψηφίζεται στη Βουλή το επίδομα γέννησης

Αύριο ψηφίζεται στη Βουλή το επίδομα γέννησης

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Δημιουργία 27/01/20, 21:12

Προς ψήφιση τίθεται την Τρίτη το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τη χορήγηση επιδόματος γέννησης ύψους 2.000 ευρώ.

Η θέσπιση του επιδόματος γέννησης εντάσσεται στα μέτρα που έχει προαναγγείλει η κυβέρνηση για την αντιστροφή της αρνητικής δημογραφικής τάσης.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, με το νομοσχέδιο αναμορφώνονται επίσης οι όροι χορήγησης τριών άλλων βασικών επιδομάτων (παιδιού, στέγασης, ορεινών και μειονεκτικών περιοχών) ώστε να ενισχυθεί η αναπτυξιακή διάσταση της πρόνοιας:

  • Συνδέεται για πρώτη φορά η χορήγηση επιδομάτων με την επαρκή φοίτηση του παιδιού στο σχολείου. Με τον τρόπο αυτό επενδύουμε στο μέλλον των παιδιών και της χώρας και προωθούμε τον ρόλο της εκπαίδευσης ως μηχανισμού κοινωνικής κινητικότητας και βελτίωσης του βιοτικού επιπέδου.
  • Η απαιτούμενη διάρκεια παραμονής ως προϋπόθεση χορήγησης των επιδομάτων, ορίζεται στα δώδεκα χρόνια για τους πολίτες τρίτων χωρών από τα πέντε που ήταν ως τώρα. Η δωδεκαετία κρίνεται διάστημα ικανό για την ανάπτυξη βιοτικού δεσμού με τη χώρα.
  • Τέλος, με το προς ψήφιση Νομοσχέδιο θωρακίζεται η αξιοπρέπεια των δικαιούχων των επιδομάτων με τη θέσπιση ενιαίας μέρας πληρωμής. Ως ημερομηνία καταβολής όλων των επιδομάτων ορίζεται η τελευταία εργάσιμη κάθε μήνα ώστε να διευκολύνεται ο καλύτερος προγραμματισμός των πλέον ευάλωτων συμπολιτών μας καθώς και των αρμόδιων αρχών.

Αν σου άρεσε κάνε