Ντε Γκίντος: «Αχίλλειος πτέρνα» τα κόκκινα δάνεια

Ντε Γκίντος: «Αχίλλειος πτέρνα» τα κόκκινα δάνεια

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 12:07 Δημιουργία 03/02/20, 12:02

Τα κόκκινα δάνεια παραμένουν η «αχίλλειος πτέρνα» της ελληνικής οικονομίας, τόνισε ο Λουίς Ντε Γκίντος, σημειώνοντας πάντως πως «η δημοσιονομική πολιτική της Ελλάδας είναι σε πολύ πιο στέρεη βάση».

Μιλώντας σε εκδήλωση του ΙΟΕΒ, ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ υπογράμμισε ότι η ελληνική οικονομία επιστρέφει σταδιακά στην κανονικότητα και πατάει σε πολύ πιο στέρεα βάση από ό,τι στο παρελθόν.

Αναφορικά με τα «κόκκινα δάνεια», ο ίδιος συμπλήρωσε πως η χώρα θα πρέπει να χρησιμοποιήσει όλα τα εργαλεία που έχει στη διάθεσή της για τη μείωσή τους.

Μιλώντας για τις προοπτικές της ελληνικής, αλλά και τις τάσεις της ευρωπαϊκής οικονομίας γενικότερα, ο Ντε Γκίντος επισήμανε ότι η δημοσιονομική πολιτική της Ελλάδας είναι σε πολύ πιο στέρεη βάση.

«Ενδείξεις σταθεροποίησης διακρίνουμε και σε παγκόσμιο επίπεδο», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ, αν και παραδέχθηκε ότι υπάρχουν πολλές αβεβαιότητες, ειδικά όσον αφορά την επιδημία του κοροναϊού. Αναφερόμενος στην Ευρωζώνη, προέβλεψε ότι ο πληθωρισμός θα κυμανθεί στα χαμηλά, τρέχοντα επίπεδα για το επόμενο 12μηνο.

Αν σου άρεσε κάνε