Επιθετική απάντηση Ζαββού για τα περί μαζικών πλειστηριασμών

Επιθετική απάντηση Ζαββού για τα περί μαζικών πλειστηριασμών

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Δημιουργία 05/02/20, 17:21

Σε υψηλούς τόνους απάντησε την Τετάρτη ο Γιώργος Ζαββός στις κατηγορίες προς την κυβέρνηση για μαζικούς πλειστηριασμούς ακινήτων από το Μάιο, όταν και λήγει το ισχύον πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας.

Μιλώντας στη Βουλή, ο υφυπουργός Οικονομικών τόνισε πως το το σχέδιο «Ηρακλής» για τη ρύθμιση των κόκκινων δανείων δεν ξεσπιτώνει,χαρακτηρίζοντας τη σχετική φημολογία «ανερμάτιστη».

«Οι διακινούμενες φημολογίες ότι ο "Ηρακλής' ξεσπιτώνει όχι μόνο είναι ανερμάτιστες και αντίθετες σε οποιαδήποτε πραγματικότητα λειτουργίας μίας νέας σημαντικής αγοράς με σκοπό την ανάκαμψη του ελληνικού τραπεζικού συστήματος» τόνισε, προσθέτοντας ότι το σχέδιο ευνοεί τον Έλληνα φορολογούμενο που επί μία δεκαετία δεν είχε στοιχειώδη ρευστότητα για την επιχείρηση ή το νοικοκυριό του.

Όπως επεσήμανε οι διαχειριστές θα έχουν στο εξής μεγαλύτερη να διακρίνουν τους στρατηγικούς κακοπληρωτές, ώστε να προβούν σε μέτρα ρευστοποίησης, ενώ είπε ότι οι εταιρείες διαχείρισης δεν πρέπει να ταυτίζονται με τις εισπρακτικές.

Παράλληλα ενώ αναγνώρισε πως υπάρχει η δυνατότητα για μεταβίβαση και των εξυπηρετούμενων δανείων, εκτίμησε ότι αυτό πιθανότατα δεν θα συμβεί, αφού στόχος του σχεδίου είναι η μείωση του όγκου των κόκκινων δανείων. Σημείωσε δε ότι και οι τέσσερις συστημικές τράπεζες θα έχουν συμμετοχή στο σχήμα, που έχει λάβει την έγκριση και των αρμόδιων ευρωπαϊκών αρχών.

Αν σου άρεσε κάνε