Ικανοποίηση Βρούτση για τη νέα μείωση της ανεργίας

Ικανοποίηση Βρούτση για τη νέα μείωση της ανεργίας

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 14:13 Δημιουργία 06/02/20, 14:11

«Η συνεκτίμηση όλων των διαθέσιμων στατιστικών στοιχείων και δεδομένων της απασχόλησης, από τον Ιούλιο του 2019 έως και σήμερα, επιβεβαιώνει τη βιώσιμη σταθεροποίηση της αγοράς εργασίας, τη συνεχή αποκλιμάκωση της ανεργίας και την περαιτέρω ενίσχυση της συνολικής απασχόλησης» αναφέρει ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης, σε γραπτή δήλωσή του.

Ο κ. Βρούτσης ανέφερε: «Οφείλουμε να διαβάσουμε τα νέα δεδομένα με ρεαλισμό, με προσεκτική και ψύχραιμη ματιά, αλλά και με αισιοδοξία. Τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ διατηρούν μία διαρκή πτωτική πορεία της ανεργίας από τον Ιούλιο του 2019, φανερώνοντας ότι οι προσπάθειές μας αποδίδουν καρπούς.

Ανέξοδες παροχολογίες, ανεύθυνες και αυθαίρετες υποσχέσεις, όπως οι χθεσινές του κ. Τσίπρα, δεν έχουν θέση στην αγορά εργασίας, θέτουν σε κίνδυνο τα συμφέροντα των εργαζομένων και, τελικά, υπονομεύουν την εθνική προσπάθεια, που με υπευθυνότητα και ρεαλισμό καταβάλλουμε επιτυχώς - όπως δείχνουν και τα σημερινά στοιχεία - απέναντι στην ανεργία.

Συνεχίζουμε με ακόμη μεγαλύτερες δυνάμεις για την περαιτέρω αποκλιμάκωση της ανεργίας, την ενδυνάμωση της απασχόλησης και τη στήριξη της νέας αναπτυξιακής πορείας της ελληνικής οικονομίας».

Αν σου άρεσε κάνε