Τζεντιλόνι στη Βουλή: Ευτυχώς, η απειλή Grexit δεν υπάρχει

Τζεντιλόνι στη Βουλή: Ευτυχώς, η απειλή Grexit δεν υπάρχει

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 15:29 Δημιουργία 06/02/20, 15:24

Τη στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Ελλάδα υπογράμμισε ο Πάολο Τζεντιλόνι το μεσημέρι της Πέμπτης στη Βουλή, στο πλαίσιο της παρουσίας του Επιτρόπου Οικονομικών Υποθέσεων της Κομισιόν στην Αθήνα.

Μιλώντας στους στους βουλευτές των επιτροπών Ευρωπαϊκών και Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής και με αφορμή της «ατυχή» ημέρα που έζησε η Ευρώπη με την έξοδο της Βρετανίας (Brexit), ο Ιταλός αξιωματούχος είπε ότι «ευτυχώς όμως η απειλή Grexit δεν υπάρχει.

Μεταφέρω το μήνυμα ότι η Επιτροπή θα βρίσκεται στο πλευρό της, καθώς η Ελλάδα ολοκληρώνει ταξίδι της στην κανονικότητα» είπε ο κ. Τζεντιλόνι, παρουσία του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα.

Ο κ. Τζεντιλόνι αναφέρθηκε στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ΕΕ το επόμενο διάστημα όπως είναι οι εντάσεις στο εμπόριο, η αργή παγκόσμια ανάπτυξη, η ανάγκη προσέλκυσης επενδύσεων, και στάθηκε στις «τρεις βασικές προτεραιότητες» που θέτει η Κομισιόν, ήτοι, η κλιματική μετάβαση, η προσαρμογή της οικονομικής διακυβέρνησης στην πραγματικότητα και η ολοκλήρωση της ΟΝΕ.

Ο κ. Τζεντιλόνι σημείωσε ότι η κλιματική μετάβαση μπορεί να αποδειχθεί μεγάλη ευκαιρία για την Ευρώπη και την Ελλάδα, ενώ επισήμανε ότι υπάρχει και ένας μηχανισμός αντιμετώπισης των κοινωνικών δυσκολιών και συνεπειών από την κλιματική μετάβαση. Ο μηχανισμός αυτός, στην ουσία το ταμείο δίκαιης μετάβασης, πρέπει να χρησιμοποιηθεί όπου η μετάβαση είναι απαραίτητη λόγω υψηλών εκπομπών ρύπων είπε ο Επίτροπος.

Μιλώντας για το υπερβολικό έλλειμμα και το χρέος στη Ευρωζώνη, είπε ότι το χρέος έχει μειωθεί μεν στην περιοχή του ευρώ στο 86% του ΑΕΠ, η μείωση όμως αυτή «δεν ήταν ομοιόμορφη. Πέραν της Ελλάδας, και σε άλλες χώρες παρέμεινε το χρέος πάνω από το 100% του ΑΕΠ».

Αν σου άρεσε κάνε