Έρχεται αναβάθμιση του ελληνικού ΑΕΠ από την Κομισιόν

Έρχεται αναβάθμιση του ελληνικού ΑΕΠ από την Κομισιόν

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 15:45 Δημιουργία 07/02/20, 15:09

Μία «γεύση» για τις εκτιμήσεις της Κομισιόν όσον αφορά την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, οι οποίες μάλιστα αναμένεται να δουν το φως της δημοσιότητας την ερχόμενη εβδομάδα, έδωσε ο Παόλο Τζεντιλόνι.

Ειδικότερα, μιλώντας στα εγκαίνια του χώρου «ΕΔΩ ΕΥΡΩΠΗ» στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών, ο Ιταλός αξιωματούχος δήλωσε πως η νέα πρόβλεψη της Κομισιόν σε σχέση με τον ρυθμό μεταβολής του ΑΕΠ στην Ελλάδα φέτος θα είναι πιο κοντά στις εκτιμήσεις της Τράπεζας της Ελλάδος.

Υπενθυμίζεται ότι στη φθινοπωρινή έκθεση της Κομισιόν αναφορικά με τις οικονομικές προβλέψεις για τις χώρες-μέλη της ΕΕ γινόταν λόγος για ανάπτυξη της τάξεως του 2,3%.

Από την άλλη μεριά, στην τελευταία έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος, υπήρχε πρόβλεψη για αύξηση του ΑΕΠ της χώρας φέτος κατά 2,4%. Ωστόσο, με πρόσφατες δηλώσεις του, ο διοικητής της ΤτΕ Γιάννης Στουρνάρας εκτίμησε ότι το ΑΕΠ φέτος θα αυξηθεί κατά 2,5%.

Επίσης, ο κ. Τζεντιλόνι μετά τις αναφορές του σε σχέση με τις νεότερες εκτιμήσεις για την ανάπτυξη στην Ελλάδα, ανέφερε ότι η διαδικασία αυτή (σ.σ. της αναθεώρησης των εκτιμήσεων για την ανάπτυξη) ανοίγει το δρόμο έτσι ώστε το Εurogroup να συζητήσει τη χρήση των κερδών ομολόγων για να τροφοδοτήσουν επενδύσεις.

Σημειώνεται ότι η Κομισιόν θα παρουσιάσει τις χειμερινές μακροοικονομικές της προβλέψεις νωρίτερα από το αναμενόμενο, την ερχόμενη Πέμπτη, στις 13 Φεβρουαρίου.

Θα περιλαμβάνουν - μεταξύ άλλων - τις εξελίξεις στην Κίνα με τον κοροναϊό, ενώ θα ακολουθήσει η συζήτηση επί των συστάσεων δημοσιονομικής πολιτικής για την Ευρωζώνη ως σύνολο, ανέφερε σήμερα πηγή της ΕΕ.

Αν σου άρεσε κάνε