Ο Μητστοτάκης στην παραλαβή του A320neo από την Aegean

Ο Μητστοτάκης στην παραλαβή του A320neo από την Aegean

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 18:27 Δημιουργία 12/02/20, 16:22

Τη στήριξη της κυβέρνησης στις μεγάλες επενδύσεις των επιχειρήσεων θέλησε να τονίσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης το μεσημέρι της Τετάρτης, κατά την παρουσία του πρωθυπουργού στην τελετή παραλαβής του νέου αεροσκάφους Airbus A320neo της Aegean.

Όπως τόνισε ο κ. Μητσοτάκης στο χαιρετισμό του στην εκδήλωση, «σήμερα είναι μια φωτεινή ημέρα για τον κόσμο των επιχειρήσεων. Μία ελληνική εταιρία προχωρεί στην μεγαλύτερη ιδιωτική επένδυση που έγινε ποτέ στον τομέα των αερομεταφορών».

Ο πρωθυπουργός συνεχάρη την Αegean για την αγορά των νέων αεροσκαφών υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για μία εξέλιξη, η οποία σηματοδοτεί την επανεκκίνηση της χώρας και του επιχειρείν. «Θα στηρίξουμε κάθε τέτοια πρωτοβουλία, θα διευκολύνουμε παρόμοια εγχειρήματα» υπογράμμισε και κάλεσε όλους τους Έλληνες επιχειρηματίες να συμμετέχουν στην προσπάθεια ανάκαμψης «με αίσθημα ευθύνης».

«Σας καλώ να πάρετε μέρος στη μεγάλη επανεκκίνηση της χώρας. Να εμπιστευτείτε τους Έλληνες» είπε ο πρωθυπουργός και απευθυνόμενος προς τα στελέχη της Aegean τόνισε πως, «το σύνθημα το δίνουν τα δικά σας ελληνικά σκάφη».

Σημειώνεται πως φέτος είναι προγραμματισμένη η παραλαβή 6 νέων αεροσκαφών αυτού του τύπου, τα οποία εκτιμάται ότι θα αυξήσουν την ακτίνα δράσης της εταιρείας σε πιο μακρινούς προορισμούς κατά μία με δύο ώρες και θα είναι 15%-20% πιο οικονομικά στην κατανάλωση καυσίμων, με μεγαλύτερη μεταφορική ικανότητα από 3,5% έως 8%.

Αν σου άρεσε κάνε