Γεωργιάδης: Φορολογικά κίνητρα για την ασφάλιση κατοικίας από φυσικές καταστροφές

Γεωργιάδης: Φορολογικά κίνητρα για την ασφάλιση κατοικίας από φυσικές καταστροφές

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Δημιουργία 25/02/20, 16:18

Φορολογικά κίνητρα για την ασφάλιση κατοικίας από φυσικές καταστροφές θα συμπεριληφθούν στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, όπως γνωστοποίησε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, στη γενική συνέλευση της Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ).

Ο υπουργός στην ομιλία του υπογράμμισε ότι ο ιδιωτικός τομέας δεν είναι πρόβλημα, στην πορεία προς την ανάπτυξη, αλλά μέρος της λύσης, ενώ είπε ακόμη ότι η κυβέρνηση ακούει και αντιλαμβάνεται την ανάγκη ανάπτυξης της ασφαλιστικής αγοράς, αλλά πρέπει να «είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί ώστε να προσμετρήσουμε τις επιπτώσεις στα δημοσιονομικά από τις όποιες εκπτώσεις στις εισφορές».

Ο κ. Γεωργιάδης τάχθηκε υπέρ της ελεύθερης αγοράς, αλλά με αυστηρή τήρηση των κανόνων και ανέφερε χαρακτηριστικά ότι για πρώτη φορά έχουμε εφαρμογή του νόμου και ανάρτηση τιμοκατολόγων ιδιωτικών κλινικών προκειμένου ο καθένας να γνωρίζει τι πληρώνει και γνωστοποίησε ότι τους επόμενους μήνες θα υλοποιηθεί μεγάλος αριθμός ΣΔΙΤ στον τομέα υγείας στην πρωτοβάθμια περίθαλψη και στους διαγωνισμούς για μικροβιολογικές εξετάσεις και για το μάνατζμεντ κάποιων νοσοκομείων.

«Η κυβέρνηση δεν βλέπει τον ιδιωτικό τομέα, ως αντίπαλο, ως πρόβλημα, αλλά ως λύση και σύμμαχο», πρόσθεσε.

Αν σου άρεσε κάνε