Σε υψηλά 20 ετών το Οικονομικό κλίμα τον Φεβρουάριο

Σε υψηλά 20 ετών το Οικονομικό κλίμα τον Φεβρουάριο

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 10:09 Δημιουργία 28/02/20, 10:04

Ως απόδειξη ότι η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης κινείται στη σωστή κατεύθυνση ερμηνεύει το υπουργείο Οικονομικών την νέα βελτίωση του οικονομικού κλίματος το Φεβρουάριο.

Αναγνωρίζει, ωστόσο, ότι η οικονομία έρχεται ενώπιον μίας νέας πρόκλησης, αυτή των επιπτώσεων του νέου κοροναϊού.

Όπως προκύπτει από την καθιερωμένη έρευνα της Κομισιόν ο δείκτης σκαρφάλωσε στις 113,2 μονάδες, τα υψηλότερα επίπεδα από τον Δεκέμβριο του 2000.

«Η επίδοση αυτή αποδεικνύει δε ότι το εφαρμοζόμενο οικονομικό σχέδιο της Κυβέρνησης, εντός του υφιστάμενου πλαισίου, η διαχείριση των πολύχρονων θυσιών νοικοκυριών και επιχειρήσεων καθώς και των δημόσιων οικονομικών κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση» σχολίασε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

«Φυσικά, το παγκόσμιας κλίμακας πρόβλημα που ανέκυψε με τον κορονοϊό θέτει και την ελληνική οικονομία ενώπιoν μίας δύσκολης κατάστασης. Για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα με το μικρότερο κοινωνικό και οικονομικό κόστος απαιτείται από όλους ψυχραιμία και ορθολογισμός» σημείωσε ο υπουργός για να καταλήξει ότι «η ανοδική πορεία της ελληνικής οικονομίας είναι σκόπιμο να διασφαλιστεί».

Αν σου άρεσε κάνε