Γεωργιάδης για κοροναϊό: Διαθέτουμε όλα τα εργαλεία για στήριξη των επιχειρήσεων

Γεωργιάδης για κοροναϊό: Διαθέτουμε όλα τα εργαλεία για στήριξη των επιχειρήσεων

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 14:27 Δημιουργία 03/03/20, 13:29

Τη δέσμευση ότι η κυβέρνηση θα στηρίξει όποιες επιχειρήσεις πληγούν από τον κοροναϊό ανέλαβε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος μάλιστα σήμερα συμμετέχει σε σύσκεψη υπό τον Χρήστο Σταϊκούρα για την αποτίμηση της κατάστασης στην αγορά.

«Διαθέτουμε όλα τα αναγκαία εργαλεία για να αντιμετωπίσουμε όποιο πρόβλημα προκύψει», σημείωσε ο ίδιος, τονίζοντας βέβαια ότι σε μια τέτοια περίπτωση θα ενεργοποιηθεί και η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Μάλιστα εξήγησε, ότι η απόφαση της ιταλικής κυβέρνησης να ανακοινώσει χθες πακέτο μέτρων στήριξης της ιταλικής οικονομίας ύψους 3,6 δισ. ευρώ οφείλεται στο γεγονός ότι οι συνέπειες εκεί είναι πολύ μεγαλύτερες.

«Προς το παρόν δεν έχουμε μία συνολική εικόνα γύρω από τις οικονομικές συνέπειες που προκαλεί ο κοροναϊός στη χώρα μας. Υπάρχουν ακυρώσεις εκδηλώσεων και συνεδρίων αλλά ακόμα δεν υπάρχει μία συνολική εικόνα. Επομένως πριν ανακοινώσουμε τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων, θα πρέπει να εξετάσουμε τις συνέπειες που υπάρχουν», δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης.

Αναφορικά με την κατάσταση στην αγορά και στο γεγονός ότι υπάρχουν ενδείξεις αισχροκέρδειας στις ιατρικές μάσκες, ο υπουργός είπε ότι «στον καπιταλισμό τις τιμές τις καθορίζει η προσφορά και η ζήτηση, οπότε ζήτημα διατίμησης δεν υπάρχει. Το θέμα είναι να υπάρχουν μάσκες, συνεπώς μας ενδιαφέρει ο εφοδιασμός της αγοράς και η επάρκεια, όχι όμως να καθορίσουμε και τις τιμές».

Τέλος, ο υπουργός κάλεσε τον κόσμο να μην πανικοβάλλεται μιας και δεν υπάρχει πρόβλημα στην λειτουργία της αγοράς. «Κινδυνεύουμε να μην πάθουμε τίποτα από τον κοροναϊό και να πάθουμε οικονομικά από τον πανικό στην αγορά», τόνισε.

Αν σου άρεσε κάνε