Κομισιόν: 700 εκατ. στην Ελλάδα για το μεταναστευτικό

Κομισιόν: 700 εκατ. στην Ελλάδα για το μεταναστευτικό

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 16:19 Δημιουργία 03/03/20, 15:42

Την οικονομική στήριξη ύψους 700 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 350 εκατ. ευρώ είναι άμεσα διαθέσιμα για τη διαχείριση υποχρεώσεων που αφορούν το μεταναστευτικό, ανήγγειλε η επικεφαλής της Κομισιόν, στο πλαίσιο της κοινής συνέντευξης Τύπου στον Έβρο.

«Ήθελα να ευχαριστήσω τους Έλληνες πολίτες για τις άοκνες προσπάθειες. Τα ελληνικά σύνορα είναι και ευρωπαϊκά» σημείωσε η ίδια χαρακτηριστικά.

Αφού εξέφρασε τη συμπόνοια της ΕΕ στους «μετανάστες που έπεσαν στην παγίδα των ψεύτικων υποσχέσεων», η φον ντερ Λάιεν έστειλε μήνυμα αλληλεγγύης στην Ελλάδα.

Ξεκαθάρισε δε, ότι προτεραιότητα είναι να τηρηθεί η τάξη στα ελληνικά σύνορα. «H Frontex ετοιμάζεται να αναπτύξει μία ομάδα ταχείας παρέμβασης» προανήγγειλε, παράλληλα.

«Θα είμαστε σε πολύ στενή επικοινωνία για να παρέχουμε κάθε δυνατή υποστήριξη» συνέχισε, προαναγγέλλοντας την αποστολή πρόσθετης οικονομικής βοήθειας, ύψους 700 εκατ. ευρώ, στην Ελλάδα.

«Θα χειριστούμε αυτό το πρόβλημα με ενότητα και αποφασιστικότητα. Όσοι δοκιμάζουν την ενότητα της ΕΕ, θα απογοητευτούν. Ευχαριστώ την Ελλάδα που είναι η δική μας ευρωπαϊκή ασπίδα» κατέληξε η πρόεδρος της Κομισιόν.

Αν σου άρεσε κάνε