Κυβέρνηση: Πρώτη φορά μετά από 5 χρόνια επιβεβαιώνεται η πρόβλεψη του προϋπολογισμού

Κυβέρνηση: Πρώτη φορά μετά από 5 χρόνια επιβεβαιώνεται η πρόβλεψη του προϋπολογισμού

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 14:42 Δημιουργία 06/03/20, 14:17

Είναι η πρώτη φορά, την τελευταία πενταετία, που η πρόβλεψη του προϋπολογισμού επιβεβαιώνεται όσον αφορά στον στόχο που είχε τεθεί για αύξηση του ΑΕΠ πέρυσι, αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωση τα υπουργεία Οικονομικών και Ανάπτυξης, μετά τη δημοσιοποίηση των σχετικών στοιχείων από την ΕΛΣΤΑΤ.

Προσθέτουν δε, πως «συνεχίζουμε, παρά τους αυξημένους εξωγενείς κινδύνους, την προσπάθεια, ώστε η καλή εικόνα της ελληνικής οικονομίας να αποτυπωθεί, το ταχύτερο δυνατό, κατά τον καλύτερο τρόπο, στο πορτοφόλι των πολιτών».

Η κοινή αυτή ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Τα προσωρινά στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η ΕΛΣΤΑΤ σχετικά με το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν του 2019 δείχνουν ότι η Ελλάδα πέτυχε τον στόχο για την ανάπτυξη τον οποίο είχε θέσει στον κρατικό προϋπολογισμό τον περασμένο Νοέμβριο. Είναι η πρώτη φορά, την τελευταία πενταετία, που η πρόβλεψη του κρατικού προϋπολογισμού επιβεβαιώνεται.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, το διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών ενισχύεται. Ένα τμήμα αυτής της ενίσχυσης κατευθύνεται στην αύξηση των καταθέσεων στο τραπεζικό σύστημα και ένα τμήμα αξιοποιείται από τους πολίτες και τις επιχειρήσεις για να ρυθμίσουν οφειλές προς την εφορία, τα ασφαλιστικά ταμεία και τις τράπεζες. Το 2ο εξάμηνο το 2019 πάνω από 660.000 οφειλέτες ρύθμισαν οφειλές προς την εφορία, πάνω από 430.000 οφειλέτες ρύθμισαν οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία και πάνω από 149.000 δάνεια ρυθμίστηκαν επιτυχώς από τις τράπεζες και τις εταιρίες διαχείρισης απαιτήσεων. Παράλληλα, η ανεργία συρρικνώνεται, η επιχειρηματικότητα άρχισε σταδιακά να χρηματοδοτείται και το οικονομικό κλίμα βελτιώνεται.

Συνεχίζουμε, παρά τους αυξημένους εξωγενείς κινδύνους, την προσπάθεια, ώστε η καλή εικόνα της ελληνικής οικονομίας να αποτυπωθεί, το ταχύτερο δυνατό, κατά τον καλύτερο τρόπο, στο πορτοφόλι των πολιτών»

Αν σου άρεσε κάνε