Οι τράπεζες στο επίκεντρο της συνάντησης του Ζαββού με τον Ρέγκλινγκ

Οι τράπεζες στο επίκεντρο της συνάντησης του Ζαββού με τον Ρέγκλινγκ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Δημιουργία 06/03/20, 21:51

Με τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ, συναντήθηκε την Παρασκευή ο υυφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Ζαββός.

Σύμφωνα με ενημερωτικό σημείωμα από το ΥΠΟΙΚ, η συζήτηση επικεντρώθηκε σε θέματα εφαρμογής του σχεδίου «Ηρακλής» και τις σχετικές δράσεις του Υπουργείου για την αποτελεσματικότερη λειτουργία της δευτερογενούς αγοράς των servicers.

O κ. Ζαββός ενημέρωσε τον κ. Ρέγκλινγκ για τις επικείμενες μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης στην κεφαλαιαγορά και τον τραπεζικό τομέα, ενώ ειδική μνεία έγινε για τις πρωτοβουλίες στην πράσινη χρηματοδότηση και τις χρήσεις του Fintech. Συζητήθηκαν θέματα της επικαιρότητας και ζητήματα της Ευρωπαϊκής Τραπεζικής Ένωσης και της Ένωσης Κεφαλαιαγορών.

Ο επικεφαλής του ESM χαιρέτισε τις πρωτοβουλίες της ελληνικής κυβέρνησης και επιβεβαίωσε την υποστήριξη του ESM στις προσπάθειες της Ελλάδας για τις μεταρρυθμίσεις στο χρηματοπιστωτικό τομέα, δηλώνοντας μακροπρόθεσμος εταίρος.

Οι δύο άνδρες τόνισαν την πολύ καλή συνεργασία των δύο πλευρών, ενώ ο κ. Ζαββός επεσήμανε ότι η Ελλάδα αναγνωρίζει τη συμβολή του ESM στην προστασία της Ευρωζώνης και υποστηρίζει την ενίσχυση του ρόλου του Μηχανισμού στην Ευρωπαϊκή Ένωση, καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου.

Αν σου άρεσε κάνε