Σκυλακάκης: Να εξαιρεθούν οι δαπάνες λόγω κοροναϊού από τις δημοσιονομικές μετρήσεις

Σκυλακάκης: Να εξαιρεθούν οι δαπάνες λόγω κοροναϊού από τις δημοσιονομικές μετρήσεις

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 12:37 Δημιουργία 10/03/20, 12:34

Τις ανησυχίες του για τις επιπτώσεις του κορωνοϊού στην ελληνική οικονομία εξέφρασε ο υφυπουργός Οικονομικών, αρμόδιος για τη δημοσιονομική πολιτική, Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ, ο κ. Σκυλακάκης ζητεί εξαίρεση των δαπανών που σχετίζονται με την αντιμετώπιση του Covid-19 από τις δημοσιονομικές μετρήσεις.

«Ζούμε σε ένα περιβάλλον διαρκούς αβεβαιότητας, με τις αγορές να έχουν προεξοφλήσει κρίση ανάλογη αυτής του 2008», ανέφερε ο κ. Σκυλακάκης.

Σχετικά με το κυβερνητικό πλάνο για μειώσεις φόρων, ο κ. Σκυλακάκης δήλωσε ότι πρέπει πρώτα να περάσουμε την κρίση, τώρα μας έρχεται ένας μετεωρίτης, θα πρέπει πρώτα να βρούμε την έκταση του φαινομένου και «αν δεν βλέπουμε το φως της εξόδου, δεν μπορούμε να μετρήσουμε το κόστος».

Ο υφυπουργός μίλησε και για τη στήριξη των εργαζομένων οι οποίοι πλήττονται μισθολογικά από τον κορωνοϊό, αναφέροντας ότι σχετικές ανακοινώσεις θα υπάρξουν προς το τέλος του μήνα, πριν από την προγραμματισμένη καταβολή μισθοδοσίας Μαρτίου.

Κλείνοντας, υπογράμμισε ότι «πρέπει να δούμε την έκταση του φαινομένου», προσθέτοντας πως «το δημοσιονομικό κόστος στην περίπτωση πανελλαδικής κάλυψης και διάρκειας 2-3 μηνών είναι πολύ μεγάλο».

Να σημειωθεί ότι χθες ο κ. Σκυλακάκης είχε αναφερθεί στο σύστημα που δημιουργεί το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους με στόχο την παρακολούθηση των επιπτώσεων στην οικονομία από την εξάπλωση του κορωνοϊού, Το σύστημα θα παρακολουθεί κατά κλάδο και ανά γεωγραφική περιοχή τις επιπτώσεις της εξάπλωσης για την καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση του φαινομένου. «Ενισχύουμε τη ρευστότητα ώστε να διαφυλάξουμε τον παραγωγικό ιστό και τις θέσεις εργασίας», τόνισε ο κ. Σκυλακάκης.

Αν σου άρεσε κάνε