Γεωργιάδης: Άγνωστες οι επιπτώσεις του κοροναϊού στην οικονομία

Γεωργιάδης: Άγνωστες οι επιπτώσεις του κοροναϊού στην οικονομία

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Δημιουργία 12/03/20, 15:16

Προειδοποιήσεις για τις επιπτώσεις του κοροναϊού Covid-19 στην ελληνική οικονομία απήθυνε την Πέμπτη ο Άδωνις Γεωργιάδης, σε ομιλία του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων στη Βουλή.

«Έχουμε μπροστά μας τη μεγαλύτερη κρίση υγείας και σε δεύτερο χρόνο τη μεγαλύτερη παγκόσμια οικονομική κρίση που έχει γνωρίσει ο πλανήτης εδώ και δεκαετίες. Ίσως για κάποιους τη μεγαλύτερη μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, ανέφερε, προσθέτοντας πως δεν μπορούν να μετρηθούν ακόμα οι επιπτώσεις στην οικονομία, καθώς είναι άγνωστος ο χρόνος της κρίσης.

Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε πως «πανικός στα σούπερ μάρκετ δεν δικαιολογείται, η επάρκεια είναι εξασφαλισμένη», ενώ επισήμανε πως η γενική εικόνα στη χώρα παραμένει πολύ καλή σε σύγκριση με τις εξελίξεις σε άλλες χώρες.

Προσέθεσε πως οι προβλέψεις για την ανάπτυξη αναθεωρούνται και τόνισε πως θα υπάρξουν και έκτακτα μέτρα για επιχειρήσεις που αναγκάζονται να κλείσουν λόγω κοροναϊου. Παράλληλα εμφανίστηκε αισιόδοξος πως η Ελλάδα θα βγει από την κρίση πιο δυνατή και θα συνεχίσει η ανοδική πορεία της οικονομίας.

«Είναι μία κρίση που αφορά όλους μας» σημείωσε και είπε «δεν είναι ώρα για τσακωμούς, είναι ώρα να υπάρξει μια ευρεία συμμαχία κυβέρνησης, επιχειρήσεων και πολιτών».

Για να συνεχίσει λέγοντας «δεν είναι αγώνας 100 μέτρων στην οικονομία. Έχει το χαρακτήρα μαραθωνίου παρά αγώνα ταχύτητας».

Αν σου άρεσε κάνε