Συνάντηση Χατζηδάκη με τον πρέσβη των ΗΠΑ για τα ενεργειακά

Συνάντηση Χατζηδάκη με τον πρέσβη των ΗΠΑ για τα ενεργειακά

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Δημιουργία 12/03/20, 19:42

Tην πρόοδο που έχει σημειωθεί στις ελληνοαμερικανικές ενεργειακές σχέσεις συζήτησαν ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, με τον πρέσβη των ΗΠΑ, Τζέφρι Πάιατ.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του ΥΠΕΝ, ο κ. Πάιατ εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εξέλιξη του έργου FSRU της Αλεξανδρούπολης, ένα έργο που αναμένεται να αποτελέσει τη στρατηγική πύλη μελλοντικής διείσδυσης του υγροποιημένου φυσικού αερίου στα Βαλκάνια, ενθαρρύνοντας τον ανταγωνισμό στις αγορές φυσικού αερίου και μειώνοντας τις τιμές για τους καταναλωτές.

Από την πλευρά του ο κ. Χατζηδάκης εμφανίστηκε ικανοποιημένος από την ευρεία συμμετοχή στο market test, επισημαίνοντας πως το έργο αυτό αποτελεί βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης.

Επιπλέον, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας ενημέρωσε τον Αμερικανό πρέσβη για την πρόοδο του αγωγού φυσικού αερίου IGB, ενώ τον διαβεβαίωσε ότι ασχολείται προσωπικά με την εποπτεία του έργου, ώστε να διασφαλιστεί ότι ο αγωγός θα παραδοθεί εγκαίρως και εντός χρονοδιαγράμματος. Ακόμη, ο κ. Χατζηδάκης αναφέρθηκε στα προβλήματα που προκαλεί η στάση της Τουρκίας στην Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τέλος, οι δύο άνδρες συζήτησαν τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να ενισχυθεί η συνεργασία μεταξύ Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ με τις ΗΠΑ, 3+1, στο πλαίσιο και της πρόσφατης έγκρισης του East Med Act από τις ΗΠΑ.

Αν σου άρεσε κάνε