Νέα μέτρα για επιχειρήσεις και εργαζομένους ανακοινώνει η κυβέρνηση

Νέα μέτρα για επιχειρήσεις και εργαζομένους ανακοινώνει η κυβέρνηση

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 16:05 Δημιουργία 13/03/20, 09:46

Σε πλήρη εγρήγορση είναι η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση όλων των επιπτώσεων λόγω του κοροναϊού, με τον πρωθυπουργό εξάλλου να έχει δεσμευτεί πως θα πράξει ό,τι είναι απαραίτητο για την στήριξη της οικονομίας, των επιχειρήσεων και των εργαζομένων.

Στο πλαίσιο αυτό, οι συσκέψεις πραγματοποιούνται σε καθημερινή βάση στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου έχει σημάνει συναγερμός, καθώς οι επιστήμονες προειδοποιούν για έξαρση του ιού τις επόμενες εβδομάδες.

Μετά την ανακοίνωση για την πρόσληψη 2.000 επαγγελματιών υγείας σε νοσοκομεία, κέντρα υγείας και ΕΚΑΒ κι αφότου μόλις χθες, σε νέα σύσκεψη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε την πλήρη καταγραφή των επιπτώσεων, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι σήμερα, Παρασκευή αναμένεται να ανακοινωθούν μέτρα για τη στήριξη των εργαζομένων σε επιχειρήσεις που, λόγω των έκτακτων μέτρων, υποχρεώνονται να αναστείλουν τη λειτουργία τους.

Στη συνέχεια, οι προβολείς θα στραφούν στο Eurogrpup της ερχόμενης Δευτέρας, όπου όλο το πλαίσιο αντιμετώπισης θα έχει τεθεί και σε ευρωπαϊκές βάσεις.

Επισημαίνεται ότι η η Αθήνα, μαζί με άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, έχει ζητήσει αλλαγές στο Σύμφωνο Σταθερότητας και στους δημοσιονομικούς στόχους, με στόχο να χρηματοδοτηθούν οι έκτακτες δαπάνες.

«Η κυβέρνηση θα λάβει όποιο μέτρο χρειαστεί, πολλές φορές πρωτύτερα από ό,τι είναι απολύτως απαραίτητο, προκειμένου να προστατευθεί η δημόσια υγεία και να περιοριστεί στον μέγιστο δυνατό βαθμό η εξάπλωση του ιού. Από αυτή τη λογική πηγάζουν τα μέτρα που έχουν ήδη ληφθεί προληπτικά. Κάθε ημέρα αξιολογούνται όλες οι εξελίξεις και λαμβάνονται αποφάσεις... Ο γενικός συντονισμός έχει περάσει στη γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και υπήρξε ήδη ένα μήνυμα από τον ειδικό αριθμό 112, ώστε να νιώσουν όλοι ότι είμαστε σε μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης... Πρέπει όμως να είναι απολύτως σαφές ότι κανένα μέτρο δε μπορεί να λειτουργήσει αν δεν το ακολουθήσουν οι πολίτες. Χρειάζεται πειθαρχία και απαρέγκλιτη υλοποίηση των μέτρων, ιδιαίτερα από τους ηλικιωμένους και τις ευπαθείς ομάδες», σημειώνουν κυβερνητικοί παράγοντες.

Αν σου άρεσε κάνε