Κοροναϊός: Μπαίνει πλαφόν στα αντισηπτικά

Κοροναϊός: Μπαίνει πλαφόν στα αντισηπτικά

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 09:38 Δημιουργία 16/03/20, 09:28

Πλαφόν στα αντισηπτικά βάζει η κυβέρνηση, μεταξύ των μέτρων που ανακοινώθηκαν για τα σούπερ μάρκετ από σήμερα, Δευτέρα.

Από την πλευρά του, μάλιστα, ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης πραγματοποίησε νωρίς το πρωί αυτοψία σε επιχείρηση στην Χαλκηδόνα, προκειμένου να διαπιστώσει, αν εφαρμόζονται οι νέες διατάξεις που προβλέπονται στην τελευταία πράξη νομοθετικού περιεχομένου με μέτρα για την πανδημία.

«Τα ράφια είναι γεμάτα, δεν υπάρχει κανείς λόγος πανικού, υπάρχει επάρκεια προϊόντων. Από Πέμπτη θα υπάρχει ομαλότητα και στα αντισηπτικά, έχουμε από σήμερα αλλά με πίεση», είπε ο υπουργός.

Ειδικά, δε, για τα αντισηπτικά ανακοίνωσε, λίγα λεπτά αργότερα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ότι «θεσπίζουμε πλαφόν τρία αντισηπτικά ανά καρότσι».

«Η επάρκεια είναι απόλυτη. Δεν υπάρχει λόγος να κανείς να μπαίνει στην ουρά και να μεταδίδει τον ιό», πρόσθεσε.

«Σε εφαρμογή των μέτρων από τυ υπουργείο Ανάπτυξης κάνουμε τον πρώτο έλεγχο. Στα σούπερ μάρκετ θα υπάρχει κάρτα εισόδου αριθμημένη. Έχει γίνει διαίρεση των τετραγωνικών του μαγαζιού για να γνωρίζουμε πόσοι πελάτες μπορούν να μπουν. Όποιος πελάτης θα μπαίνει μέσα θα παίρνει κάρτα και θα αφήνει μετά την κάρτα. Πίσω από την κάρτα υπάρχουν οδηγίες που έχουμε εκδώσει. Κάθε μισή ώρα θα υπάρχει ανακοίνωση για το πώς θα προσέρχονται οι πελάτες», σημείωσε.

«Θα τον κάνουμε κάθε μέρα τον έλεγχο. Οι κανόνες πρέπει να τηρηθούν και να αποφεύγεται ο συνωστισμός όπως αυτό που κάνουμε τώρα και δεν είναι σωστό», είπε ο κ. Γεωργιάδης στους δημοσιογράφους, που είχαν συγκεντρωθεί για τη δήλωσή του.

«Δεν πρέπει να συνωστιζόμαστε. Όλοι πρέπει να κάνουμε αυτό που πρέπει και να αποφεύγουμε τον συνωστισμό» κατέληξε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Αν σου άρεσε κάνε