Η χώρα θα μείνει όρθια στα ενεργειακά, τόνισε ο Χατζηδάκης

Η χώρα θα μείνει όρθια στα ενεργειακά, τόνισε ο Χατζηδάκης

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Δημιουργία 18/03/20, 16:25

Νέες διαβεβαιώσεις για την ενεργειακή ασφάλεια της Ελλάδας εν μέσω της κρίσης του κοροναϊού παρείχε την Τετάρτη ο Κωστής Χατζηδάκης, σε συνέντευξη του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας στο ρ/σ Real.

«Εμείς εδώ στο υπουργείο Ενέργειας απαγορεύεται να πέσουμε. Πρέπει πάση θυσία να υπάρχει αδιάλειπτη τροφοδότηση της αγοράς με ρεύμα, με φυσικό αέριο και με υγρά καύσιμα. Πρέπει να μείνει ανοιχτή η ΔΕΗ, ανοιχτός ο ΑΔΜΗΕ, ο ΔΕΔΔΗΕ, ανοιχτά τα διυλιστήρια, ανοιχτή η ΔΕΠΑ, ο ΔΕΣΦΑ. Και θα μείνουν φυσικά, καλύπτοντας πλήρως τις ανάγκες.

Έχουμε ήδη ξεκινήσει συνεννοήσεις εδώ και αρκετό καιρό και υπάρχουν ρυθμίσεις σε όλες τις εταιρίες διοικητικές, λειτουργικές, χωροταξικές που επιτρέπουν να γίνεται ομαλή τροφοδότηση της αγοράς. Το υπουργείο εγγυάται ότι στους 3 τομείς που ανέφερα: ηλεκτρική ενέργεια – φυσικό αέριο – υγρά καύσιμα, ό,τι και να γίνει, όποιο σενάριο και να επικρατήσει η χώρα θα μείνει όρθια» συμπλήρωσε ο κ. Χατζηδάκης.

Πρόσθεσε δε ότι«στα πλαίσια της λογικής και μιας σύγχρονης ευρωπαϊκής πολιτικής οι εταιρείες ενέργειας θα δείξουν ποικιλοτρόπως το κοινωνικό τους πρόσωπο. Το πρώτο και σημαντικό που γίνεται αυτή την ώρα είναι ότι στελέχη τους ακόμα και με αυτοθυσία είναι και θα είναι παρόντα στο πόστο τους προκειμένου να υπάρχει συνεχής και αδιάλειπτη παροχή ενέργειας που είναι το βασικό για να μείνουμε όρθιοι σε αυτή την κρίση».

Αν σου άρεσε κάνε