Θεοχάρης: Και στους εργαζόμενους του τουρισμού των επίδομα των 800 ευρώ

Θεοχάρης: Και στους εργαζόμενους του τουρισμού των επίδομα των 800 ευρώ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Δημιουργία 19/03/20, 15:51

Το υπουργείο Τουρισμού εφαρμόζει δίχτυ προστασίας για όλους τους πληττόμενους εργαζόμενους του κλάδου, τονίζει ο Χάρης Θεοχάρης.

Απαντώντας σε δήλωση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, Έφης Αχτσιόγλου και Κατερίνας Νοτοπούλου, ο Χάρης Θεοχάρης σημειώνει ότι το Υπουργείο Τουρισμού σε συνεργασία με το Υπουργείο Εργασίας νομοθετεί και εφαρμόζει άμεσα ένα ευρύ δίχτυ προστασίας για όλες τις πληττόμενες κατηγορίες εργαζομένων από το αιφνίδιο κλείσιμο των επιχειρήσεων λόγω της πανδημίας του κοροναϊού.

Αναλαμβάνουμε ειδικά μέτρα στήριξης των εποχικά εργαζομένων. Ειδικότερα:

-Οι εργαζόμενοι των οποίων έληξε η κάρτα ανεργίας τον Ιανουάριο, Φεβρουάριο και Μάρτιο θα λάβουν επιπλέον το επίδομα ανεργίας για τους μήνες Απρίλιο και Μάιο.

-Οι εργαζόμενοι του τουριστικού κλάδου, οι οποίοι υπό ομαλές συνθήκες δε θα είχαν απώλειες εισοδημάτων, θα λάβουν το ειδικό προνoιακό επίδομα των 800 ευρώ.

Επιπλέον, οι εργαζόμενοι προστατεύονται από απόλυση από τις 18/3 και μετά. Όμως, ακόμα και για όσους απολύθηκαν πριν από την ημερομηνία αυτή, θα υπάρξει συγκεκριμένη μέριμνα και ειδικό χρηματοδοτικό πρόγραμμα από το Υπουργείο Εργασίας, ώστε να προστατευθούν εισοδηματικά.

«Ας αναλογισθούμε το βάρος των στιγμών. Δεν είναι ώρα για μικροκομματικές αντεγκλήσεις και τσακωμούς. Είναι ώρα ευθύνης και εθνικής συστράτευσης προκειμένου να βγούμε από την πρωτόγνωρη αυτή κρίση με τις λιγότερες δυνατές απώλειες», καταλήγει ο υπουργός Τουρισμού

Αν σου άρεσε κάνε