Το προφίλ των 9 υποψήφιων επενδυτών για τη ΔΕΠΑ Εμπορίας

Το προφίλ των 9 υποψήφιων επενδυτών για τη ΔΕΠΑ Εμπορίας

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 08:44 Δημιουργία 24/03/20, 08:38

«Βαριά ονόματα» συμμετέχουν στο διαγωνισμό για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ Εμπορίας, όπως προκύπτει από το προφίλ των 9 υποψήφιων επενδυτών που κατέθεσαν χθες τις προτάσεις τους στο ΤΑΙΠΕΔ για την αγορά της εταιρείας.

Υπενθυμίζεται ότι ενδιαφέρον για την εξαγορά του 65 % των μετοχών της ΔΕΠΑ (το υπόλοιπο 35 % ανήκει στα ΕΛΠΕ τα οποία συμμετέχουν στο διαγωνισμό και είτε θα αγοράσουν το υπόλοιπο 65%, αν κερδίσουν το διαγωνισμό, είτε θα πουλήσουν το 35 % στον πλειοδότη) εξέφρασαν χθες τα εξής επενδυτικά σχήματα:

C.G. GAS LIMITED (όμιλος Κοπελούζου, δραστηριοποιείται σε ευρύ φάσμα ενεργειακών τομέων, αλλά και σε έργα υποδομών, παραχωρήσεις, ανάπτυξη και διαχείριση ακινήτων, εκθεσιακά και συνεδριακά κέντρα, κ.α.)

MET HOLDING AG (ευρωπαϊκή εταιρεία με έδρα στην Ελβετία, με δραστηριότητες στο φυσικό αέριο, τον ηλεκτρισμό και το πετρέλαιο)

POWER GLOBE LLC (Η Powerglobe Qatar είναι ο ενεργειακός βραχίονας της Optimized Holding (ALFAISAL), μιας ιδιωτικής εταιρείας που ιδρύθηκε στη δεκαετία του 1960.)

SHELL GAS B.V. (η πολυεθνική εταιρεία ενέργειας που συμμετείχε έως πρόσφατα με 49 % στο μετοχικό κεφάλαιο της ΕΠΑ Αττικής)

VITOL HOLDING B.V. (δραστηριοποιείται στην διύλιση, αγοραπωλησία εμπορευμάτων και ενεργειακών προϊόντων, στην παραγωγή ενέργειας και στην έρευνα, παραγωγή και προμήθεια πετροχημικών προϊόντων και είχε συμμετάσχει στον πρόσφατο διαγωνισμό για την ιδιωτικοποίηση των ΕΛΠΕ).

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ A.E. (δραστηριοποιείται σε παραγωγή και εμπορία ηλεκτρικής ενέργειας, υποδομές, παραχωρήσεις, κ.α.)

Κοινοπραξία ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΑΕ & EDISON INTERNATIONAL HOLDING N.V. (ο ελληνικός ενεργειακός όμιλος που δραστηριοποιείται σε πετρελαιοειδή, παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, φυσικό αέριο, ΑΠΕ, κ.α., συνεργάζεται με την ιταλική Edison στην παραγωγή και εμπορία ηλεκτρισμού και φυσικού αερίου μέσω της Elpedison)

Κοινοπραξία ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ ΕΛΛΑΣ & ΔΕΗ Α.Ε.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ A.E. (ο όμιλος δραστηριοποιείται στην μεταλλουργία, στον σχεδιασμό - προμήθεια - κατασκευή έργων (EPC), στην ηλεκτρική ενέργεια και την εμπορία φυσικού αερίου).

Οι σύμβουλοι αξιοποίησης του ΤΑΙΠΕΔ, αφού αξιολογήσουν τις εκδηλώσεις ενδιαφέροντος, θα υποβάλουν την εισήγησή τους προς το Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου σχετικά με τους υποψηφίους που πληρούν τα κριτήρια συμμετοχής για την επόμενη φάση του διαγωνισμού (υποβολή δεσμευτικών προσφορών).

Σε μήνυμα του, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης έκανε λόγο χθες σε δηλώσεις του για «αχτίδα αισιοδοξίας για την ελληνική οικονομία μέσα στην διεθνή καταιγίδα» αλλά και για «απόδειξη ότι το σχέδιο της κυβέρνησης για την ελληνική οικονομία οικοδομήθηκε σε σωστές βάσεις».

Αν σου άρεσε κάνε