Ακόμα 100 ΚΑΔ εισάγονται στα κυβερνητικά μέτρα για τον κοροναϊό

Ακόμα 100 ΚΑΔ εισάγονται στα κυβερνητικά μέτρα για τον κοροναϊό

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 11:08 Δημιουργία 24/03/20, 09:41

Τη διεύρυνση της «βεντάλιας» των οικονομικών μέτρων στήριξης εξαιτίας του κοροναϊού στην Ελλάδα προανήγγειλε την Τρίτη ο Χρήστος Σταϊκούρας, λέγοντας πως σήμερα ή αύριο θα ανακοινωθούν ακόμη 100 κωδικοί επιχειρηματικών/ επαγγελματικών δραστηριοτήτων (ΚΑΔ) που θα ενταχθούν στα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης για επιχειρήσεις και εργαζομένους.

Σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1, ο κ. Σταϊκούρας ανέφερε πως με τη διεύρυνση των ΚΑΔ θα μπορούν να ωφεληθούν 1,8 εκατ. πολίτες.

Ο ίδιος σημείωσε πως οι πρωτοβουλίες τον Απρίλιο θα είναι ακόμη πιο διευρυμένες, αφού αναγνώρισε ότι η κατάσταση τον επόμενο μήνα για την οικονομία θα είναι πιο δύσκολη από σήμερα. Ερωτηθείς για το εάν σχεδιάζονται επιπλέον μέτρα στήριξης για τους μακροχρόνιους ανέργους παρέπεμψε ουσιαστικά στο υπουργείο Εργασίας. «Θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό σε συνεργασία με τον αρμόδιο υπουργό, Γιάννη Βρούτση» σημείωσε.

Όσον αφορά στο θέμα των μεταχρονολογημένων επιταγών, δεσμεύθηκε ότι θα υπάρχει απάντηση της κυβέρνησης μέσα στην εβδομάδα.

Ο υπουργός Οικονομικών κλήθηκε επίσης να απαντήσει εάν εξετάζεται το ενδεχόμενο μείωσης του ορίου των ηλεκτρονικών συναλλαγών για το χτίσιμο του αφορολόγητου. Όπως είπε το υπουργείο θα συνεκτιμήσει την κατάσταση για να λάβει την απόφασή του. «Θα το δούμε στην πορεία του χρόνου» είπε χαρακτηριστικά.

Αν σου άρεσε κάνε