Οι αποφάσεις για το επίδομα των 800 ευρώ και τη μείωση ενοικίων

Οι αποφάσεις για το επίδομα των 800 ευρώ και τη μείωση ενοικίων

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Δημιουργία 24/03/20, 13:44

Υπογράφτηκαν και αναρτήθηκαν οι υπουργικές αποφάσεις που επιτρέπουν τη δυνατότητα υλοποίησης των πρόσφατων πρωτοβουλιών της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας του κοραναϊού σε εργαζομένους και επιχειρήσεις.

Ειδικότερα, οι υπουργικές αποφάσεις αφορούν το ειδικό επίδομα των 800 ευρώ για τους εργαζομένους, καθώς και τη στήριξη τόσο εργαζομένων όσο και επιχειρήσεων μέσα από τη μείωση των ενοικίων.

Αναλυτικότερα, οι αποφάσεις αναφέρονται σε δύο ηλεκτρονικά έντυπα, που αφορούν εργοδότες και εργαζομένους, τα οποία θα κατατίθενται στις δύο ειδικές πλατφόρμες που ετοιμάστηκαν σε πολύ γρήγορο χρόνο: Η μία ηλεκτρονική πλατφόρμα θα είναι για τους εργοδότες η οποία θα ανοίξει σήμερα και θα βρίσκεται στο Πληροφοριακό Σύστημα Εργάνη και η ειδική πλατφόρμα για τους εργαζόμενους supportemployees.yeka.gr θα βρίσκεται στον ιστότοπο της Γενικής Γραμματείας Εργασίας του Υπουργείου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εργοδότες-εργαζόμενοι θα πρέπει να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί κατά την διαδικασία αυτή καθώς η ψευδής δήλωση για προσωπικό όφελος επισείει ποινές κάθειρξης μέχρι και 10 έτη.

«Οι δύο πλατφόρμες αποτελούν ένα μοναδικό εγχείρημα και οφείλω συγχαρητήρια τόσο στην Γενική Γραμματέα του Υπουργείου, κ. Αννα Στρατινάκη όσο και στο στελεχιακό δυναμικό του Υπουργείου Εργασίας που κατάφεραν να το δημιουργήσουν από μηδενική βάση και να το ολοκληρώσουν σε ελάχιστο χρόνο. Πρόκειται για τα δύο σημαντικά εργαλεία του Υπουργείου που θα στηρίξουν την προσπάθειά μας για την διαφανή, γρήγορη και αποτελεσματική αποζημίωση των εργαζομένων και των επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία του ιού», δήλωσε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Γιάννης Βρούτσης.

Αν σου άρεσε κάνε