Παραδοχή Σταϊκούρα για ύφεση στην Ελλάδα λόγω του κοροναϊού

Παραδοχή Σταϊκούρα για ύφεση στην Ελλάδα λόγω του κοροναϊού

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 16:02 Δημιουργία 24/03/20, 15:50

Στην παραδοχή πως η Ελλάδα θα δει ύφεση της οικονομίας για το 2020 εξαιτίας της κρίσης του κοροναϊού Covid-19 προχώρησε την Τρίτη ο Χρήστος Σταϊκούρας, κατά τη συνέντευξη Τύπου όπου ο υπουργός Οικονομικών προανήγγειλε πως την ερχόμενη εβδομάδα η κυβέρνηση θα ανακοινώσει το τρίτο κατά σειρά πακέτο μέτρων στήριξης σε εργαζόμενους και επιχειρήσεις.

Μιλώντας μετά το πέρας του υπουργικού συμβουλίου με τους Άδωνι Γεωργιάδη και Γιάννη Βρούτσης, ο υπουργός Οικονομικών υποστήριξε πως με τις πρωτοβουλίες που εξειδίκευσε η κυβέρνηση καλύπτονται 600.000 επιχειρήσεις και το 1,2 εκατομμύρια μισθωτοί (60% του συνόλου) αλλά και 550.000 αυτοαπασχολούμενους και επαγγελματίες.

Μόνο για το Μάρτιο και τον Απρίλιο το δημοσιονομικό κόστος ξεπερνά τα 3,5 δισ. ευρώ. Μαζί με τις υπόλοιπες δαπάνες ανεβαίνει στα 4,7 δισ. ή 2,5% του ΑΕΠ, ανέφερε ο κ. Σταίκούρας.

Ο υπουργός Οικονομικών παραδέχτηκε ότι φέτος η οικονομία θα περάσει σε ύφεση και ο πλούτος της χώρας θα συρρικνωθεί. «Εχουμε χρέος όλοι να συμπεριφερόμαστε με ψυχραιμία και υπομονή ώστε να βγούμε από την κρίση με το λιγότερο κόστος».

Αν σου άρεσε κάνε