Κραυγή αγωνίας από το Επιμελητήριο Μεσσηνίας

Κραυγή αγωνίας από το Επιμελητήριο Μεσσηνίας

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 11:20 Δημιουργία 28/03/20, 11:04

Κραυγή αγωνίας βγάζει το Επιμελητήριο Μεσσηνίας για τις επιπτώσεις του κορονοϊού στις επιχειρήσεις, τη στιγμή που όλοι κλάδοι βρίσκονται αντιμέτωποι με δραματική συρρίκνωση στον κύκλο εργασίας τους, μεταξύ άλλων και ο πρωτογενής τομέας, εν μέσω καθολικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας.

Με επιστολή του προς τους αρμόδιους υπουργούς Οικονομικών, Ανάπτυξης και Αγροτικής Ανάπτυξης, κκ. Σταϊκούρα, Γεωργιάδη και Βορίδη, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου ζητεί τη λήψη οριζόντιων μέτρων στήριξης.

«Ο πρωτογενής τομέας πρέπει να στηριχτεί άμεσα με σοβαρά μέτρα, προκειμένου να υπάρχει επάρκεια τροφίμων, ασφάλεια τροφίμων και εργαζομένων στην αγροδιατροφική αλυσίδα», επισημαίνει ο Βαγγέλης Ξυγκώρος στην επιστολή του.

Σύμφωνα με τον ίδιο, πρέπει να ληφθούν μέτρα στήριξης για όλες τις επιχειρήσεις, που δραστηριοποιούνται στον αγροδιατροφικό τομέα, ώστε ο τομέας της γεωργίας να μπορέσει να ανακάμψει γρήγορα και αποτελεσματικά.

Ζητεί, επίσης, να ληφθούν μέτρα στήριξης των εξαγωγικών επιχειρήσεων, ιδιαίτερα αυτών της μεταποίησης και τυποποίησης προϊόντων του πρωτογενή τομέα, που έχουν δεχτεί μεγάλο πλήγμα.

«Αναμένουμε άμεσα από την Πολιτεία την εκπόνηση πρόσθετων μέτρων για τη σωτηρία του συνόλου του επιχειρηματικού και εμπορικού κόσμου της χώρας και των εργαζομένων, με σκοπό την προστασία της κοινωνικής συνοχής, τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας», καταλήγει στην επιστολή του ο κ. Ξυγκώρος.

Αν σου άρεσε κάνε