Έρχεται παράταση στην καταβολή των φορολογικών υποχρεώσεων

Έρχεται παράταση στην καταβολή των φορολογικών υποχρεώσεων

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Δημιουργία 31/03/20, 16:46

Σε δεκαήμερη παράταση της πληρωμής των φορολογικών υποχρεώσεων προσανατολίζεται το οικονομικό επιτελείο, μετά το αλαλούμ που προκλήθηκε με τις σχετικές υπουργικές εξαγγελίες και το ΦΕΚ, στο πλαίσιο των μέτρων στήριξης ιδιωτών κι επιχειρήσεων εν μέσω της πανδημίας του κοροναϊού.

Η παράταση θα δοθεί, προκειμένου να γίνει επεξεργασία κι έκδοση των σχετικών διευκρινιστικών εγκυκλίων, αλλά και για να προετοιμαστεί το Taxisnt για τη σχετική διαδικασία.

Σημειώνεται πως την Τρίτη δημιουργήθηκε μεγάλο πρόβλημα με όσα εξαγγέλθηκαν χθες από τους αρμόδιους υπουργούς για τις φορολογικές διευκολύνσεις πολιτών και επιχειρήσεων σε συνδυασμό με την ΠΝΠ, που έγινε ΦΕΚ.

Οι αρμόδιοι υπουργοί έλεγαν ότι η έκπτωση του 25% στις φορολογικές υποχρεώσεις των επιχειρήσεων αφορά τις πληρωμές, που θα γίνουν τον Απρίλιο, αφού πρώτα τακτοποιηθούν και καταβληθούν οι υποχρεώσεις του Μαρτίου τώρα.

Στο ΦΕΚ που δημοσιεύτηκε, ωστόσο, αναφέρεται καθαρά ότι το 25% αφορά τις πληρωμές, που θα γίνουν για τις υποχρεώσεις, που έχουν βεβαιωθεί και πρέπει να καταβληθούν από 30 Μαρτίου έως και τέλη Απριλίου.

Η διάσταση ανάμεσα στις υπουργικές εξαγγελίες και σε ΦΕΚ έχει δημιουργήσει μεγάλο μπέρδεμα σε φορολογουμένους και επιχειρήσεις.

Όσοι επιχείρησαν να πληρώσουν, δεν μπόρεσαν να δουν την έκπτωση του 25% στο TAXIS.

Αν σου άρεσε κάνε