Αίτημα της ΕΣΕΕ για ένταξη στην επιστρεπτέα προκαταβολή

Αίτημα της ΕΣΕΕ για ένταξη στην επιστρεπτέα προκαταβολή

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Δημιουργία 03/04/20, 17:19

TAGS

Για μία πολύ δυσάρεστη έκπληξη σχετικά με την ενίσχυση της Επιστρεπτέας Προκαταβολής κάνει λόγο η ΕΣΕΕ.

Όπως τονίζει, στο άρθρο 2 προβλέπεται ότι, εκδήλωση ενδιαφέροντος για την λήψη της ενίσχυσης, μπορούν να υποβάλλουν μόνο οι ιδιωτικές επιχειρήσεις κάθε νομικής μορφής και ανεξαρτήτως κλάδου, συμπεριλαμβανομένων των ατομικών, οι οποίες απασχολούν από 1 έως 500 εργαζόμενους που έχουν πληγεί οικονομικά λόγω της εμφάνισης του κοροναϊού.

«Όσες φορές και αν διαβάσουμε το συγκεκριμένο άρθρο, καταλήγουμε πάντα στο ίδιο συμπέρασμα: ότι οι αυτοαπασχολούμενοι, είτε έχουν ατομική επιχείρηση, είτε έχουν εταιρική μορφή, εξαιρούνται της ενίσχυσης. Δεδομένου δε ότι, οι αυτοαπασχολούμενοι αποτελούν σημαντικό μέρος της επιχειρηματικότητας (με ποσοστό που αγγίζει το 20% επί του συνόλου της οικονομίας, δηλαδή μια στις πέντε επιχειρήσεις της χώρας), θεωρούμε καλόπιστα ότι η ουσιώδης αυτή παράλειψη μόνο σε αβλεψία μπορεί να αποδοθεί», αναφέρει.

Για το λόγο αυτό, συνεχίζει η ΕΣΕΕ παρακαλούμε να διορθωθεί άμεσα η συγκεκριμένη κολοσσιαία παράλειψη. «Σε αντίθετη περίπτωση, η λειτουργία της ενίσχυσης θα αποδειχθεί στην πράξη αναποτελεσματική και επουσιώδης, ενώ η αγορά θα αρχίσει να μετράει λουκέτα και απώλειες με ρυθμό κατά πολύ μεγαλύτερο των κρουσμάτων του κοροναϊού».

Αν σου άρεσε κάνε