Πρόταση προσφοράς 15 εκατ. από τους συνταξιούχους!

Πρόταση προσφοράς 15 εκατ. από τους συνταξιούχους!

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 21:57 Δημιουργία 05/04/20, 21:53

Μια μεγάλη πρόταση, προσφοράς 15 εκατομμυρίων ευρώ για την ενίσχυση του ΕΣΥ, κατέθεσε με επιστολή που απέστειλε προς τον πρωθυπουργό, πρόεδρο της Βουλής και αρχηγούς των κομμάτων, το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων.

Στην επιστολή που υπογράφει ο πρόεδρος του Δικτύου κ. Νίκος Χατζόπουλος, αναφέρεται ότι σε ειδικό λογαριασμό στον ΕΦΚΑ από το ποσό των 0,20 ευρώ που έχουν παρακρατηθεί και παρακρατούνται από τη σύνταξη κάθε δικαιούχου για να διανεμηθούν στα σωματεία των συνταξιούχων, έχουν συγκεντρωθεί 15 εκατομμύρια ευρώ.

Τα χρήματα, όπως προτείνει ο κ. Χατζόπουλος, να μην δοθούν σε σωματεία και ομοσπονδίες συνταξιούχων, αλλά να δοθούν για την ενίσχυση του ΕΣΥ.

Στην πρόταση του αυτή ο κ. Χατζόπουλος δεν έχει πάρει ακόμα απάντηση.

Αναλυτικά, στην επιστολή του ο κ. Χατζόπουλος, αναφέρει:

«κε Πρωθυπουργέ,

Επικοινωνούμε μαζί σας, τις τραγικές αυτές στιγμές για την χώρα μας, αλλά και για όλον τον πλανήτη, θέλοντας να εκφράσουμε την συμπαράσταση μας, στις δύσκολες αυτές ώρες.

Γνωρίζουμε, την κατάσταση που βρίσκονται τα Δημόσια νοσοκομεία της χώρας μας.

Γνωρίζουμε επίσης, ότι τα χρόνια της κρίσης, ούτε μια στιγμή δεν είχαν στηρίξει το Εθνικό Σύστημα Υγείας της χώρας μας οι κυβερνήσεις των μνημονίων.

Και όμως, στο ήδη υπάρχον απογυμνωμένο Εθνικό Σύστημα Υγείας, όλοι έχουμε προσφύγει και εναποθέτουμε τις ελπίδες για ζωή!

Προσφεύγουμε ,αποκαλώντας τους ήρωες!

Ήρωες όμως, χωρίς όπλα, καλώντας τους σε έναν αδυσώπητο πόλεμο με αντάλλαγμα την ίδια τους τη ζωή. Όλες οι κυβερνήσεις εκτός μιας (ΠΑΣΟΚ με Πρωθυπουργό τον Ανδρέα Παπανδρέου και Υπουργό Υγείας τον Γιώργο Γεννηματά), όλες οι υπόλοιπες κυβερνήσεις δεν ήθελαν την ενίσχυση του ΕΣΥ!

Ερχόμαστε στο σήμερα και βλέπουμε σε μια πανδημία, τον αγώνα των γιατρών, των νοσηλευτών, των διοικητικών, οι οποίοι δεν είναι καν ενταγμένοι στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα, δίχως να πληρώνονται τα νυχτερινά τους, να συνεχίζουν να εργάζονται χωρίς αναλώσιμα υλικά. Η ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά καθώς και η εκπλήρωση των οικονομικών θεμάτων των αναφερόμενων επαγγελμάτων είναι το ελάχιστο που μπορεί να προσφέρει η κυβέρνηση αυτές τις ώρες.

Θερμή παράκληση λοιπόν του Ενιαίου Δικτύου Συνταξιούχων κύριε Πρωθυπουργέ, είναι να μεταφερθούν στο ΕΣΥ με νομοθετική ρύθμιση τα χρήματα που έχουν συγκεντρωθεί στον κωδικό του ΕΦΚΑ από την κράτηση του 0,20 ευρώ από τις συντάξεις μας με τον ν.4387/2016 (χαράτσι των συνταξιούχων). Τα χρήματα αυτά ανέρχονται στο ποσό των 15.000.000 ευρώ. Να δοθούν στο ΕΣΥ ώστε να στηρίξουν τον αγώνα αυτών που έχετε αποκαλέσει πολλές φορές ήρωες!!! Το εν λόγω ποσό αφορά κράτηση από μη μέλη Σωματείων και Ομοσπονδιών και τα οποία χρήματα είναι να τα διανείμετε στους εν λόγω Συλλόγους και Ομοσπονδίες (σε αυτή τη κίνηση είμασταν και συνεχίζουμε να είμαστε αντίθετοι).

Μια προσπάθεια να θωρακιστεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας!

Ευχόμαστε ,να εισακουστούμε.

Καλή δύναμη σε όλους μας.»

Αν σου άρεσε κάνε