Εν αναμονή της ΚΥΑ για τις λαϊκές αγορές

Εν αναμονή της ΚΥΑ για τις λαϊκές αγορές

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 13:09 Δημιουργία 08/04/20, 13:08

Διευκρινίσεις για τα θέματα των λαϊκών αγορών και των ενοικίων έδωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.

Ειδικότερα, για τις λαϊκές αγορές είπε ότι σήμερα θα εκδοθεί Κοινή Υπουργική Απόφαση η οποία θα ορίζει ότι οι παραγωγοί θα έχουν τρεις μέρες περιθώριο να δηλώσουν με υπεύθυνη δήλωση στην Αστυνομία τον μόνιμο τόπο κατοικίας τους, στην Αθήνα. Θα μπορούν να πηγαίνουν στην λαϊκή και να πωλούν τα προϊόντα τους, τα οποία θα τα παραλαμβάνουν μέσω μεταφορικής στην Αθήνα. «Με αυτόν τον τρόπο και οι παραγωγοί θα είναι στις λαϊκές αγορές και θα κάνουν τη δουλειά τους - και θα κρατούνται και οι τιμές χαμηλά- και δεν θα υπάρχει το υγειονομικό πρόβλημα να πηγαίνουν από τη μία περιφέρεια στην άλλη και να φοβόμαστε τη διασπορά του ιού», εξήγησε.

Για τη μείωση του ενοικίου ο κ. Γεωργιάδης είπε πως όποιος έχει χάσει εισόδημα λόγω της υπάρχουσας κρίσης δικαιούται μείωση 40% στο ενοίκιο. «Στους ιδιοκτήτες θα δοθούν φορολογικά κίνητρα και φορολογικές απαλλαγές για να διορθώσουν και αυτοί τη ζημία που θα έχουν. Σε αυτή την κρίση θα περάσουμε όλοι μαζί απέναντι, ανθρώπινα και πολιτισμένα» ανέφερε.

Ερωτηθείς σχετικά με τη συνεδρίαση του Eurogroup σχολίασε πως «υπάρχουν μεγάλες διαφορές μεταξύ των χωρών του Βορρά και του Νότου».

«Είναι προφανές ότι έχουμε συνασπίσει τις δυνάμεις μας με τις δυνάμεις του Νότου, με τις δυνάμεις δηλαδή που θέλουν τα ευρωομόλογα. Περιμένουμε τις επίσημες ανακοινώσεις» δήλωσε.

Αν σου άρεσε κάνε