Γεωργιάδης: Κανένας πλειστηριασμός α' κατοικίας εν μέσω πανδημίας

Γεωργιάδης: Κανένας πλειστηριασμός α' κατοικίας εν μέσω πανδημίας

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 10:39 Δημιουργία 16/04/20, 10:01

Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας δεν θα πραγματοποιηθεί, όσο διαρκεί η υγειονομική κρίση, ξεκαθάρισε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του OPEN.

Όπως επεσήμανε ο ίδιος, παρά το γεγονός ότι οι πλειστηριασμοί αποτελούν μνημονιακή υποχρέωση που είχε αναλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ, εντούτοις η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν πρόκειται να προχωρήσει τις σχετικές διαδικασίες εν μέσω της πανδημίας του κοροναϊού.

Απαντώντας δε στις κατηγορίες του ΣΥΡΙΖΑ, ότι η κυβέρνηση έβαλε χέρι στο «μαξιλάρι», ο κ. Γεωργιάδης διέψευσε το σενάριο αυτό, επικαλούμενος τον δανεισμό από την αγορά μέσω εκδόσεων, όπως η χθεσινή του 7ετούς ομολόγου.

Σχετικά τώρα με το επίδομα των 800 ευρώ, ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε ότι αυτό θα επεκταθεί και σε επιχειρήσεις που απασχολούν μέχρι 20 άτομα, ενώ μέχρι σήμερα αφορά επιχειρήσεις που απασχολούν έως 5 εργαζόμενους.

Τέλος, ο υπουργός ανακοίνωσε ότι στις αρχές Μαϊου αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για την υποβολή δηλώσεων για τα δάνεια με κρατικές εγγυήσεις.

Αν σου άρεσε κάνε