Ζητούν παρέμβαση Γεωργιάδη και Θεοχάρη οι ξενοδόχοι

Ζητούν παρέμβαση Γεωργιάδη και Θεοχάρη οι ξενοδόχοι

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 21:17 Δημιουργία 16/04/20, 21:04

Την παρέμβαση του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνη Γεωργιάδη και του υπουργού Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη για τη σωτηρία των ξενοδόχων που έφαγαν το φέσι από την Thomas Cook και επειδή δεν υλοποιήθηκε το πρόγραμμα προστασίας τους, όπως αποκάλυψε το xrimaonline.gr, δεν μπόρεσαν να μπουν στα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης, ζητούν με κοινή τους επιστολή το Ξενοδοχειακό Επιμελητηρίο Ελλάδας και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων.

Στην επιστολή τους, οι δυο φορείς των ξενοδόχων προτείνουν την εξής λύση για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των ξενοδόχων, που σήμερα είναι χωρίς καμία προστασία, που έχουν όλες οι επιχειρήσεις για τον κοροναϊό:

Ειδικότερα, προτείνουν να ενταχθεί η παρακάτω προσθήκη -πρόσκληση για την επιδότηση τόκων υφιστάμενων δανείων μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, επιχειρήσεων που κλείνουν λόγω του Covid-19 και συγκεκριμένα στο άρθρο 6.

Το άρθρο θα πρέπει να αυτό να αναφερθεί ότι μπορούν να ενταχθούν για επιδότηση τόκων οι επιχειρήσεις που έχουν πλήγει από χρεοκοπία της Thomas Cook, χωρίς να είναι ενήμερες στις 31 Δεκεμβρίου του 2019, σύμφωνα με τους ξενοδοχειακούς φορείς.

Σύμφωνα με την αποκάλυψη του xrimaonline.gr, οι εν λόγω επιχειρήσεις δεν μπορούν να μπουν κάτω από την «ομπρέλα» προστασίας που έδωσε η κυβέρνηση στις επιχειρήσεις. Και δεν μπορούν, επειδή μετά το σκάσιμο του ταξιδιωτικού κολοσσού, τον περασμένο Σεπτέμβριο, δεν ήταν τραπεζικά ενήμεροι μέχρι τις 31-12-2019.

Θα ήταν ενήμεροι, αν είχαν γίνει πράξη όσα είχε ανακοινώσει για τη στήριξή τους ο αρμόδιος υφυπουργός Γιάννης Τσακίρης από το βήμα του 4ου Thessaloniki Summit. Ο ίδιος είχε μιλήσει για άτοκα δάνεια έως το 70% των κεφαλαίων για τις επιχειρήσεις, που επλήγησαν από την κατάρρευση της Thomas Cook.

Αν σου άρεσε κάνε