Ανοιχτή από τον Σταϊκούρα η επανάληψη τη επιστρεπτέας προκαταβολής και τον Ιούνιο

Ανοιχτή από τον Σταϊκούρα η επανάληψη τη επιστρεπτέας προκαταβολής και τον Ιούνιο

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Δημιουργία 22/04/20, 21:48

Σε 138.000 ανέρχονται οι επιχειρήσεις που υπέβαλαν αίτηση για χορήγηση επιστρεπτέας προκαταβολής στην πλατφόρμα MyBusinessSupport της ΑΑΔΕ όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας στο πλαίσιο διαδικτυακής συζήτησης που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων έκλεισε χθες και πλέον αναμένεται η απόφαση του υπουργείου Οικονομικών με την οποία θα ορίζεται η διαδικασία μέσω της οποίας θα γίνει η κατανομή των ενισχύσεων συνολικού ύψους έως 1 δισ. ευρώ.

Οι επιχειρήσεις θα κληθούν να αποδεχθούν τα ποσά που θα προκύψουν με την εφαρμογή ενός ειδικού αλγορίθμου με βασικό κριτήριο την πτώση τζίρου αλλά και τους όρους χορήγησης της ενίσχυσης ώστε το αργότερο στις αρχές Μάϊου, η «επιστρεπτέα προκαταβολή» να έχει πιστωθεί στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει το ενδεχόμενο το μέτρο της επιστρεπτέας προκαταβολής να επαναληφθεί τον Ιούνιο, όταν θα υπάρχει ακόμα πιο καθαρή εικόνα της πτώσης τζίρου κατά την περίοδο εφαρμογής των περιοριστικών μέτρων .

Αν σου άρεσε κάνε