Εντός της εβδομάδας το νέο σχήμα για την πρώτη κατοικία - Οι άξονες

Εντός της εβδομάδας το νέο σχήμα για την πρώτη κατοικία - Οι άξονες

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 13:49 Δημιουργία 28/04/20, 10:27

Εντός της τρέχουσας εβδομάδας αναμένεται να ανακοινωθεί το σχήμα προστασίας της πρώτης κατοικίας, όπως προανήγγειλε ο ΥΠΟΙΚ, Χρήστος Σταϊκούρας.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 το πρωί της Τρίτης, ο υπουργός έδωσε τα τέσσερα χαρακτηριστικά που θα έχει το νέο σχήμα, κάνοντας λόγο για κοινωνική δικαιοσύνη, αλλά και για διατήρηση της κουλτούρας πληρωμών στη χώρα.

«Απευθύνω έκκληση στους πολίτες, όπως δείχνουν υπευθυνότητα στην καθημερινότητά τους, στην καταβολή των φορολογικών και ασφαλιστικών τους υποχρεώσεων, να διατηρήσουν την κουλτούρα πληρωμών», δήλωσε ο κ. Σταϊκούρας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το νέο σχήμα

-θα αφορά στα χαμηλότερα εισοδηματικά στρώματα

-θα βγαίνουν στη σέντρα στρατηγικοί κακοπληρωτές, "αυτοί που μπορούν να πληρώσουν και δεν πληρώνουν".

-θα δείξει μεγάλη προστασία και σεβασμό στους πολίτες που ήταν συνεπής αλλά λόγω της κρίσης δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους και

-θα διατηρεί την κουλτούρα πληρωμών.

Οι πληρωμές των επόμενων ημερών

Επιπλέον, ο κ. Σταϊκούρας αναφέρθηκε στις πληρωμές των επόμενων ημερών ως εξής:

-Κλείδωσε ο τρόπος διανομής του ενός δισ. ευρώ της Επιστρεπτέας Προκαταβολής σε 90.000 επιχειρήσεις επί συνόλου 138.000 που υπέβαλλαν αίτηση. Περίπου 35.000 από αυτές δεν έχουν εργαζομένους και πάνω από 50.000 έχουν από 1 έως 20 εργαζόμενους.

-Σήμερα θα δοθούν τα 800 ευρώ σε 105.853 πολίτες που είναι σε αναστολή εργασίας.

-Την Πέμπτη πληρώνονται τα 600 ευρώ σε 150.000 επιστήμονες και δίνονται άλλα 200 στους επιστήμονες που είχαν πάει τα 400 ευρώ.

Αν σου άρεσε κάνε