Ψήφος εμπιστοσύνης από TUI στην Ελλάδα

Ψήφος εμπιστοσύνης από TUI στην Ελλάδα

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 16:53 Δημιουργία 01/05/20, 13:02

Ιδιαίτερα θετικά για τη χώρα μας είναι τα μηνύματα, που εκπέμπει ο κορυφαίος ταξιδιωτικός όμιλος TUI, επισημαίνοντας ότι οι τουρίστες θα επιστρέψουν την Ελλάδα εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού, μόλις αρθούν οι περιορισμοί στις πτήσεις.

Πρόκειται για ψήφο εμπιστοσύνης στη χώρα μας, η οποία δέχεται διεθνή εύσημα για την επιπεδοποίηση της καμπύλης της νόσου. Μάλιστα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποθεώνεται από τον ξένο Τύπο για το σχέδιο αντιμετώπισης της πρωτοφανούς υγειονομικής κρίσης.

Στην ίδια λίστα της TUI, με τις επιλογές των τουριστών εν μέσω πανδημίας, συμπεριλαμβάνονται η Κύπρος και η Ισπανία.

Σημειώνεται δε ότι σε επιστολή του προς εργαζομένους του ομίλου, ο διευθύνων σύμβουλος της TUI, Fritz Joussen επισημαίνει ότι η βιομηχανία και οι πολιτικοί θα πρέπει τώρα να κάνουν τα πάντα, ώστε να είναι εφικτή και πάλι η πραγματοποίηση ταξιδίων, στο βαθμό που αυτό είναι δυνατό.

Η Ελλάδα, η Κύπρος, η Βουλγαρία και η Πορτογαλία επεδίωξαν να έρθουν σε επαφή με την TUI και προετοιμάζονται πυρετωδώς για την επιστροφή των τουριστών, τόνισε ο ίδιος.

Όπως υπογράμμισε ο Joussen, προϋπόθεση για αυτό αποτελεί η σταδιακή προσαρμογή των πτήσεων και των ταξιδιωτικών περιορισμών ενώ τόνισε ότι οι περιορισμοί στις πτήσεις θα στερήσουν από την TUI την επιχειρηματική της βάση και οι χώρες της νότιας Ευρώπης θα αποδυναμωθούν σημαντικά.

Αν σου άρεσε κάνε