Γ. Βρούτσης: Θα συνεχίσουμε να καλύπτουμε μισθούς κι εισφορές

Γ. Βρούτσης: Θα συνεχίσουμε να καλύπτουμε μισθούς κι εισφορές

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 13:09 Δημιουργία 02/05/20, 13:01

Τη διαβεβαίωση ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να καλύπτει μισθούς και εισφορές, παρείχε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, αναφερόμενος στα νέα μέτρα στήριξης για την πανδημία του κορονοϊού.

«Καλύπτουμε και τον μισθό και τις ασφαλιστικές εισφορές» επεσήμανε ο ίδιος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ» και κάνοντας ειδική μνεία στο κοινοτικό πρόγραμμα «Sure».

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει την έναρξη του ευρωπαϊκού προγράμματος «Sure», το οποίο προβλέπει την υπό προϋποθέσεις επιδότηση του μισθού όσων εργαζόμενων επιστρέφουν στην εργασία τους, αλλά τίθενται σε καθεστώς ημιαπασχόλησης ή εκ περιτροπής εργασίας.

Πέραν του μισθού, σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις, το «Sure» θα διασφαλίζει και τις ασφαλιστικές εισφορές των συγκεκριμένων εργαζομένων.

Η έναρξη του επίμαχου προγράμματος αναμένεται εντός του Ιουνίου, αφού πρώτα οριστικοποιηθούν και οι όροι σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Ταυτόχρονα, ο κ. Βρούτσης αναφέρθηκε και στις «θολές» περιπτώσεις των εργαζομένων, οι οποίοι έχουν ήδη υποβάλλει αίτηση για τη λήψη της ειδικής αποζημίωσης σκοπού των 800 ευρώ.

Πρόκειται για περιπτώσεις, κατά τις οποίες δεν αποτυπώνεται με ακρίβεια η πραγματική κατάσταση της εργασιακής σχέσης του δικαιούχου, με αποτέλεσμα να μην καθίσταται ικανή η έγκριση του επιδόματος.

Στο πλαίσιο αυτό, τις πρώτες ημέρες του Μαΐου θα προβλεφθεί η δυνατότητα διορθωτικών δηλώσεων στο σύστημα «Εργάνη», ενώ τη Δευτέρα θα εκδοθεί ειδική εγκύκλιος, η οποία θα επιλύει όλα τα εναπομείναντα προβλήματα.

«Θα αντιμετωπίσουμε τις αδικίες και τα προβλήματα» έσπευσε να διαβεβαιώσει, μεταξύ άλλων.

Αν σου άρεσε κάνε