Πρωτοβουλία Θεοδωρικάκου για αύξηση του εξωτερικού χώρου στην εστίαση

Πρωτοβουλία Θεοδωρικάκου για αύξηση του εξωτερικού χώρου στην εστίαση

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 15:20 Δημιουργία 02/05/20, 15:15

Λύση στο επίμαχο ζήτημα των τραπεζοκαθισμάτων στο χώρο της εστίασης, ο οποίος πλήττεται από την υγειονομική κρίση, επιδιώκει να δώσει ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

Ο υπουργός Εσωτερικών αναλαμβάνει πρωτοβουλία για συνεννόηση με την ΚΕΔΕ, ώστε όπου είναι εφικτό, οι Δήμοι να προχωρήσουν σε αύξηση του εξωτερικού χώρου που παραχωρούν σε καταστήματα εστίασης για τραπεζοκαθίσματα, με στόχο την αύξηση του αριθμού των πελατών που μπορεί να εξυπηρετήσει κάθε επιχείρηση εστίασης.

Ειδικότερα, σε επικοινωνία που είχε με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Δημήτρη Παπαστεργίου ο κ. Θεοδωρικάκος έθεσε το θέμα, το οποίο βρίσκει ανταπόκριση κι έτσι εξετάζεται η προοπτική να παραχωρηθεί επί πλέον χώρος, όπου καθίσταται αυτό δυνατόν.

Σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Πρωινοί Τύποι», του ΑΝΤ1, ο ίδιος είχε προαναγγείλει ότι εντός της ημέρας θα έλθει σε επαφή με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, ώστε να εξεταστεί η συγκεκριμένη δυνατότητα: «Θα εξετάσουμε με την ΚΕΔΕ τη βέλτιστη λύση για να στηρίξουμε τους επαγγελματίες. Θα κάνουμε τα πάντα για να διευκολυνθεί ο επαγγελματικός κόσμος», τόνισε και πρόσθεσε ότι «στόχος της κυβέρνησης είναι να διευκολυνθούν οι επιχειρήσεις για να μείνουν όρθιες οι ίδιες αλλά και οι θέσεις εργασίας».

Ο υπουργός Εσωτερικών τόνισε ότι υπάρχει στήριξη των Δήμων για να ανταπεξέλθουν στις πρόσθετες ανάγκες και σημείωσε ότι μόνο για τις λειτουργικές ανάγκες των σχολείων διατέθηκαν προ τριημέρου 28 εκατομμύρια ευρώ.

Παράλληλα, ναφερόμενος στην οικονομία γενικότερα και την ύφεση που δημιουργείται λόγω της κρίσης ο κ. Θεοδωρικάκος είπε ότι με τα μέτρα που ανακοίνωσε προ ημερών ο Υπ. Οικονομικών, είναι εφικτή η επιστροφή σε δυναμική ανάπτυξη από το επόμενο έτος. «Πιστεύω ότι έχουμε τη δυνατότητα να ξεπεράσουμε την οικονομική κρίση και να επιστρέψουμε έπειτα από ένα διάστημα στην αισιοδοξία και στο θετικό κλίμα που είχε επικρατήσει μετά την πολιτική αλλαγή του περσινού Ιουλίου».

Αν σου άρεσε κάνε